kawan-kawan saya yang manja ^_^

Sunday, November 18, 2012

tamat sudah cuti mid-sem semester 2

hmmm..pejam celik pejam celik...da abes da cuti mid-sem...fuhhh sadis...
esok (18.11.2012) da start kelas da..
balik2 umah...tgk fairuz ngn adib je kat umah..terkejut jgk aku tgk adib da sampai umah..yelah..orang jauh tu...kedah baq hang...dia balik sekali ngn izuddin tapi izuddin keluar dgn mata air dia ^_^

hmmm..apa lagi ek...
okay..nama pun cuti..mesti semua keje..assignment..lab report diketepikan??
yeahh..aku mcm tu la jgk hahaha..hari jumaat baru ada kesedaran nak siapkan sume keje tu...mmg terkincit la klw nk siapkan sume dalam masa 3 hari je kan..so..yeah..i have to..buat mana yg mmpu je..
yg kurang mampu tu...rujuk kawan2 la gamak nya hehehe..
eleh..korg pun sama je kan.. :P
well..kehidupan seorang pelajar..tiru sikit2 tu biasala :P heheh

okay..aku pun sbnrnya tak tahu nak ckp apa..haha..
so..sampai sini jela..
okay..aku tahu sape2 yg tgh baca post ni mesti rasa membazir je kan..
padan muka..sape suruh baca xD hewhew..

okayla guys..i have to go..
got a lot of procrastinated work to do (entah betul entah tidak grammar aku tu..lantak la)
so...tata sume..

selamat membaca!
salam...

Saturday, November 10, 2012

cuti SEMINGGU!

hai semua..haiiii..haiii..haiii...hekhek..pehal aku excited sgt ni -.-
okay..abaikan..baiklah..emm..nk conteng apa aaa kat post ni...lama sgt da tak post...bkn apa..tk de masa...blja la kata kan.. puihhhh *tangan di perut..mata juling bersilang* 
haaa..mesti tgh try kan..jgn la try..buruk benor ha rupo nnt...elok2 cantik moleh kang jadi bnde lain pulak..haha.. :P

okay..aku nak bgthu je aku cuti seminggu haha..yeayyy...fuyooo..seminggu bhai -.-
hek eleh kau..budak ipta cuti sebulan dua bulan tak kecoh pun...lol..
k fine..em emm..actually kan..aku tertanya-tanya...
kenapa cuti kat kolej aku ni kejap sgt?? haha..tkdela..bukan tak bersyukur ke apa..cuma..rse cam..kesian nya kat kami ni.. :'O
eleh kau syafiq..byk bunyi..okaylah tu ada cuti..klw tkde..padan muka...

baiklah..perenggan ketiga..maaflah klw korg rasa membazir masa baca post aku yg tah pape ni...
jgn mrh tau..jgn block tau...jgn report tau..jgn hack tau..jgn tau..igt tau.. :> haha
cuti seminggu ni bkn la cuti kosong untuk aku...a few things ada yg perlu disiapkan :)
so... note myself : cuti2 gak..keje jgn lupa!
korg pun sama okay..wahai pelajar foundation di Cyberjaya University College of Medical Sciences (CUCMS)..
haaaa..nmpak tak aku tgh promote tu hahaha..bkn apa..kbykan org bila tnya aku "belajar kat mana?" aku pun jwb la "CUCMS" responnya "emm?MMU ek? ke Lim Kok Wing?" aku pulak " :( alahai..sedihnya..tkde yg tahu CUCMS tu apa" tkpela..mmg ptt la tkde sape tahu..CUCMS tu satu bangunan kecil je klw korg tgk..haha...klw tk thu tu prkra biasa sbb aku pun mula2 tak tahu :P hehe.

baiklah..sampai di sini sahaja..
mesti bengang kan baca..tajuk cuti SEMINGGU! siap capitalized lg pdhl tak de pe pun haha..
nasib korg la..sape suruh baca :P
haha..okaylah..bye semua...salam
SELAMAT MEMBACA!

Sunday, August 26, 2012

selamat hari raya ! ^^

assalamualaikum :)
apa khabar semua..selamat hari raya semua..
so..mcm mana raya korang?banyak dapat duit raya?mesti banyak kan? :)
nanti blh la belanja aku kan sume hehe...btw..saje nak bgthu..aku raya kat tampok,johor..tahu tak kat mana?tak tahu?tkpe..jgn nangis...tgk kat google map ^^ taip je tampok,johor..insyaAllah ada haha..
raya tahun ni alhamdulillah..meriah jugak..seperti tahun2 yg dulu cuma yelah..raya sebagai org dewasa ni...ceh dewasaa la sgt..bru 18 -.- haha agak lain la..yelah..klw dulu sampai2 kampung je terus jumpa cousin2..main game haha..cam apa..skrg tak kan la nk buat mcm tu kan..kang kne sepak je ngn dorg haha..
so sampai je kampung..buat muka baik dulu..macam ni :3 haa..da lama sikit baru la jadi budak kecik haha..korg mesti tak faham kan apa aku sembang ni?haha..tak pela..baca je la ye..alang2 da baca dari awal tu..baca je la sampai abes k..tau tau...jgn baca sekerat-sekerat je..sedih aku..penat menaip ni :P 

so..kat sini aku nak kongsi la sikit gambar2 time raya yang sempat aku tangkap..tak byk pun sbb aku tak suka amek gambar..bergambar suka la :P heheh..
so jap ek..aku cari dulu gambar2 tu..mana ni~~~


keluarga besar saya ^_^


umi dan
 abah tercinta.. i love you ^_^

 haa..ni bukan berlakon tau..betul2 salam ni :P


haa okaylah..ni je gambar yg aku blh share..yg lain ditapis haha..
okaylah semua..selamat membaca..bye..salam ^^




Tuesday, July 3, 2012

5 Sains Tulen

assalamualaikum dan selamat sejahtera...

semoga ceria selalu :)
post kali ni aku nak kenalkan kat korg classmates aku masa aku skola kat smk putrajaya presint 8 (1) :)
rindu la kat depa sume..lama kan tak jumpa.. :)
so yeah..enjoy ^^

aku mulakan dgn pelajar lelaki dulu ye..



ni la ketua kelas kami..muhammad azim namanya ..agak tegas..tp baik orgnya..dan seorang ketua yg sgt berdedikasi..handsome kan?sebelah dia tu tk pyh la aku bgthu sape..korg mesti tahu punya hehehe..skrg belajar di Universiti Teknologi MARA

 yang ni nama dia ariff..freaking genius..hebat..pendiam?blh la..tp klw dia bkk mulut..mesti nak buat org ketawa.. -.- 

haa..yang mamat ala2 korea ni nama dia hasif..baik..pandai semestinya..best la brkwn ngn budak ni..
kdg2 geram gak..org serius dia main2 -.-
skrg belajar di UTP

nama diberi ikmal hijaz..sorg yg tggi..pendiam sometimes..ni pun sama..genius :)
skrg belajar di intec untuk persediaan ke luar negara

nama beliau..ceh beliau..khairuddin akmal..sgt versatile..byk sukan dia boleh main
sgt talented la :)
skrg belajar di Universiti Putra Malaysia

nama brother kita ni mohvindh..bg aku la..dia ni sorg yg suka berfikir..cool person :)
skrg tgh buat IB kat mana ek..tak sure hehe

Tunku Musyrif..haa..dia ni pun..genius..pandai main alat muzik.. :)
tak byk ckp..
skrg blaja di intec untuk persediaan ke luar negara

yg ni pulak nama dia anwar hafiz..hebat..tu je la aku blh describe dia ni..hensem kan?pi la ngurat haha
skrg blaja di universiti nottingham

haaa. ni..wan muhammad faiz nama diberi..seorang yg,,bagi aku la kan..suka belajar hehe..sorry wan..well..kuat main jgk..tah haha..
skrg blaja di Universiti Malaya
okay..yg ni nama dia mohamad adam..pendiam je budak dia..baik je.. :)
haa..yg last ni..aku..haha..okay..tk perlu describe pape la ek hehe..
skrg belajar di Cyberjaya University College of Medical Sciences





okay..skrg ni aku nak kenalkan pelajar perempuan pulak :)

nurul hidayah..penolong ketua tingkatan..berdedikasi :)
belajar di Kolej Matrikulasi Selangor
addina adlin..aku rasa dia tak campur org sgt..aku rasa la..tp tk thu la hehe
belajar ni Multimedia University

nur izzaty..kuat cakap.. :P
hehe..tp klw berbual ngn dia..best..
belajar di kolej MARA kuala nerang

balqis..jiran aku rupanya dia ni -.- baru tahu..haha
bijak..baik..sng berkawan..
belajar di intec untuk persediaan ke luar negara

nurul asyiqin..bendahari kelas aku..em..dia ni tegas la..berpendirian tetap..tapi tegas2 pun hati dia baik
belajar di Universiti Teknologi Petronas


farina adila..ni pun..kuat cakap..hehe :P
tapi jgn risau..korg okay klw kwn ngn dia
belajar di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia

izzah ashirah..pendiam je aku tgk kat kelas..tp tk thu la klw ngn kawan2 dia :)
belajar di Universiti Teknologi Petronas

khairin afiqah..sgt genius orgnya..pendiam..tp sgt berisi..
belajar di Universiti Malaya


nur amira..dia ni kan..sgt la sopan orangya..tk tipu..aku suka klw dia ckp english haha..
belajar di Universiti Putra Malaysia

khairunnisa.. em em..kuat ckp aku rasa..tp ngn geng dia je la hehe
belajar di Universiti Teknologi MARA

nurul sofea (sebelah kiri) emm..baik..garang jgk ^^
sng bwk berkawan
belajar di Kolej Matrikulasi Selangor

noor asheera (sebelah kanan) dia ni orgnya rilek2 je..cool..org first aku knl masa awal2 masuk smkpp8(1) ni haha
belajar di  Universiti Islam Antarabangsa Malaysia

siti iliani..budak baik je..aku rasa dia tk pnh mrh dlm kelas -.- tah..klw ada pun tk nmpk dia mcm tgh mrh..
belajar di...mana ek..tk thu hehe..

siti aisyah..dia pun..mcm pendiam..mcm okay2 je..hehe..tp dia okaylah.. :) baik2
belajar di  Universiti Islam Antarabangsa Malaysia
okay..akhir skli.. wan yus hanisa..emm...sgt sgt sgt..pendiam..tp bijak..lagi2 english dia :)
sorry yus..ni je gmbr kau yg aku dpt hehe..
blaja kat mana..em..tk thu jgk hehe

okaylah..korang pun da kenal ngn classmates aku masa form 5 kan..so..semoga enjoy baca post kali ni
selamat membaca!
salam :)



Tuesday, June 26, 2012

kenangan :')

assalamualaikum sume..korang apa khabar?baik?alhamdulillah :)

post kali ni aku just nak share sedikit persembahan kenangan yang aku dan kawan2 pernah persembahkan masa waktu skola dulu..sebak gak la bila tgk video2 tu semua..persembahan2 tu aku dgn kawan buat masa ktorg form 5 dulu..tahun terakhir di smk putrajaya presint 8 (1) ..so aku harap korg enjoy la dgn video2 yg aku nak share ni..

P/S : sorry kalau persembahan kami ni menyakitkan pendegaran dan penglihatan korg sume..masih amateur lagi..so...ktorg wat ape yg termampu je la hehe..

sebelum korang nak tgk video tu..korang pause la lagu blog ni ek..kat bawah sekali..belah kanan..thank you ^^

video
persembahan pertama kami ketika Hi-Tea Pengawas.. Dunia by bunkface.. (lead guitar volume quite slow)

video
 persembahan kedua kami..  Yang Terindah by Dakmie


video
dan ini persembahan terakhir kami di sekolah menengah putrajaya presint 8 (1)..
Vida by Phyne Ballerz dan Yang Terindah by Dakmie


Thank you for watching..semoga terhibur ^^
selamat membaca!
assalamualaikum..bye





Sunday, June 24, 2012

Cinta Platonik

assalamualaikum semua..okay..aku nak share sikit tentang satu istilah cinta yang baru aku tahu.. iaitu CINTA PLATONIK ..cinta platonik berasal dari perkataan nama seorang ahli falsafah Greek yang terkenal iaitu Plato..okay..untuk pengetahuan korg..cinta merupakan satu ikatan mesra atau kasih sayang yang terjalin antara dua pihak yg berlainan jantina (selalunya) namun tiada unsur-unsur tarikan secara seksual antara mereka..cinta platonik ni berbeza dgn cinta2 yg lain sbb cinta platonik hanya melibatkan rasa sayang dan cinta tanpa melibatkan rasa seksual..bagi aku cinta platonik ni agak unik dan yeah..first time aku dgr pasal cinta ni..tapi mungkin ada antara korang yang da tahu pasal cinta platonik ni..dan mungkin ada antara korang yg tengah menjalani cinta platonik ni kan ^_^ well..bagi aku tak salah ada cinta platonik ni..cuma jgn la melarat ke bnde2 yg bukan2 ye..


okay..da penat baca kan..skrg jom kita layan kartun di bawah ni kejap ^^ :


da baca?apa intepretasi korg tentang perbualan kartun2 kat atas tu?
kalau kecik sgt..korang zoom la sikit ek hehe..sorry.. :P
emm..aku pun tak tahu sgt pasal cinta platonik ni tapi aku dapat rasakan cinta tu pada aku skrg..and yeah..now..i feel it..dgn siapa?adalah..only both of us know..kan awak kan? :)
antara kami mungkin tidak semesra pasangan yg sedang hangat bercinta di luar sana tapi hubungan yg terjalin antara kami berdua sgt rapat..alhamdulillah :)
so now..kalau korg pun ada rasa mcm tu..aku ucapkan tahniah k :)
okaylah..sampai kat sini saja post aku untuk kali ini..
selamat membaca!
assalamualaikum dan selamat sejahtera..

Friday, June 22, 2012

bangkit dari tidur

assalamualaikum semua..hey..konichiwa..anhyeong haseyo(tak sure ejaannya yg betul)..sawadikap..hmmm..korg sihat?sihat?bagus2..tak sihat?gi jumpa doktor..amek ubat...okaylah..memandangkan aku guna(actually..TERguna) new interface for blogger ni..so..aku tak blh nak spacing..nnt spacing mcm mana pun tetap sama je..tulisan jadi rapat2 jgk..sabo jela~ ..well..mesti ada yg tertanya-tanya kan kenapa aku bg title cam tu kat post aku yg ni..tak tertanya-tanya ke?k..tkpe..suka ati korg la..well..well lg..well...tajuk tu sesuai sgt bg aku sbb blog ni da lama sgt tidur..tak diupdate-update..terbiar mcm tu je..so kali ni aku nk la update kan..tak kisah la post pasal apa pun..nk taip jgk..korg tak suka baca..kne baca jgk..hehe..padan muka kena paksa..ergh..pebenda la yg aku da taip panjang ni..apa yg ada kat benak fikiranku skrg ni la yg aku muntah kan...derr..teruk grammar kau derr. -.- k fine...haa..memandangkan post ni pun da bercelaru..da tak rupa post pun..so kat sini..aku nak ucapkan selamat maju jaya kepada rakan2 yg telah berjaya melanjutkan pelajaran ke IPTA,IPTS dan segelintir di FORM 6 atau bahasa hang tuahnya tingkatan 6..haa...aku da tk thu nk taip apa lagi ni...nnt kalau aku da ada idea yg lebih bernas..aku post lg k..bye..selamat membaca..assalamualaikum :)

Monday, May 14, 2012

You

Hai sume..sihat?kalau tak sihat..mkn la ubt ye :) okaylah untuk post kali ni..aku nak share sikit la..bkn ape pun..maybe ada antara korg kata..eleh..tak penting pun..and oh ye..klw ada typo tu..korg ignore je k..sb aku type guna fon ni..and aku thu..blum pape da byk typo kan haha..biar jelah..aku edit mana yg blh je..okay.. Emm...okay..you..i tk thu kenapa..i rasa takut..sedih..mrh..geram bila u mcm tk nk lyn i..ke i je yg perasan mcm tu pun i tk thu..tp tu la yg u rasakan skrg..honestly..i get jealous easily..lg2 klw melibatkan org yg i syg..i skrg tertanya2..adakah i hanya syok sendiri..bertepuk sblh tgn..atau kedua2 gn kita nu saling bertepuk..klw btul la sangkaan i yg i ni tpuk sblh tgn..please inform i k..tp klw tidak..alhamdulillah ka.. I know now u are busy with ur work and exam and study..tkpelah..i'll wait for your real answer k.. Apepun..i doakan yg terbaik buat you..and yes..i tk thu..u da bosan dgr..baca bnde yg i akan ckp ni..tp tkpe..i tk ksh tu.yes..i love you..and i miss you..okaylah you..sorry for everything..byeee :') p/s : byknya typo -.-

Tuesday, May 8, 2012

JPJ TEST (MOTOSIKAL) 8 MEI 2012

Alhamdulillah..aku telah berjaya lulus ujian jpj motor...fuhh...mmg tak sangka la blh lepas..yelah..korg nak tjhu?aku berlatih dlm beberapa kelas..tp kelas pertama sampai ketiga atau keempat aku still tak lepas bahagian yg paling jadi kegilaan semua pelajar..iaitu bahagia meniti...owh ye..untuk pengetahuan korang...aku belajar 7 kali kot...hehe..orang lain sume 4 and maximum pun 5 kali..tp aku??7 kali haha..suka ati aku je..nasib baik tak pernah kantoi ngn abang yg jaga kawasan motor tu..asal dia tanya je.. "da pernah belajar belum?" aku mesti..eh tak2..kadang la.. "belum" wat lek je..org lain ada yg aku tnye da kelas ketiga da..aku masa tu kelas keempat kalau tak silap..so..disebabkan aku masih belum lepas bahagian titi tu..aku TERPAKSA la...TERPAKSA okay...bukan niat nak tipu hahaha :P .... last kelas aku hari ahad lepas... owh ye..saje je la nak kongsi..jgn pk bukan2 tau haha...masa aku belajar motor hari sabtu haritu (kelas ke-6 hehe) ada la sorg perempuan ni..ya Allah..bukan nak puji...tp mmg ..luls~ korg tahu la kan maksud aku ape hehe...sgt cantik :) muka dia mcm yana samsuddin tapi pakai tudung..sebijik...eh silap...dua bijik... -_- sama...aku yg tk pnh2 lepas titi tiba2 lepas haha..miracle berlaku.. -_- budi bahasa pun baik.. :) okay lah..tak nak puji lebih2..korg ni bukan blh..nnt igt aku ni ape la..itu la ini la.. :P tapi kalau tak..terima kasih ye..kalau ye pun...terima kasih -_- jgn risau..saya setia pada yang satu..hihihi *muntah kulat* :3 tapi kan korg..ari ahad tu dia dtg lmbt lak..so tk dpt la belajar sama2 ngn dia wakakaka (menggatal lagi) k...dah2..tadi last aku ckp pasal dia :P owh...pasal jpj tu kan...aku saje nak share..korg nak tahu ke tak nak tahu ke aku tak kisah...sebab korg tetap akan baca jugak post ni kui3 :P ....aaaaa...okay..aku over...i'm sorry!! (style amir raja lawak).emmm aku dapat 19/20 untuk test dalam litar dan 12/14 untuk test jalan raya..korang2..aku rasa kan aku ni mmg bukan pemandu dan penunggang kenderaan manual la...sebab..time aku jpj test kereta dulu..ecehhh dulu..mcm lama sgt..padahal baru 2 bulan...eh tak..3 bulan..eh tak jgk -_- ..2 bulan lebih la dpt lesen P :) ....aku dpt 19/20 dan satu markah yang aku hilang tu kat bahagian penukaran gear...motor pun sama cuma kali ni tambah lagi satu kesalahan...aku tk dpt markah untuk memberi isyarat dgn betul atau omputihnya signal laaa~ adui korang ni -_- ... so..bila aku tgk result tu..aku ckp dlm hati aku "dah..lepas ni jgn ngade2 nak bawak manual...kang kenderaan ke mana aku ke mana" hahaha -_- okaylah..sampai sini je post aku untuk kali ni...maaf kalau ada typo san sini...tolong abaikan ye..aku malas nak edit sbb masa aku type...aku tak bape pandang screen..pandang keyboard je hehe :P so yeah... selamat membaca! p/s : budak perempuan tu pun jpj test sama hari ngn aku...hehe...dan dia lulus hehe :P tapi syg...aku tgk nama dia..and nombor depan ic dia 89 T_T laaa...kakak rupanya~ tapi rupa mcm baya2 aku je..haihhh..awet muda betul..lol...(aku tadi ckp tk nk sebut pasal perempuan tu kan? -_- ) okay lah sume..papai...salam :)

Friday, April 13, 2012

Malam Mekar 1Malaysia

11 April 2012 sekolah aku,smk putrajaya presint 8(1) telah mengadakan satu majlis makan malam.. Malam Mekar 1Malaysia.. best la..sbb aku first time kan pergi hehe..masa 2010 tak dpt g sbb ada halangan yg tk dpt dielakkan...so tahun ni aku nak pergi jgk hehe :P emmm..ramai jugak yg dtg malam tu.. owh ye..malm tu ada dua artis jemputan yg dijemput khas..wahhh haha...artis tu black ngn hafiz ^O^ fuhhh suara dorg mmg terbaik la..lagi2 black..tggi betul ptch suara dia..agak meremang jugak la bulu roma aku ni haha...hafiz pun best jgk ^^ suara dia mmg da sedap so tk de ape yg aku nak komen lg kan.. tp aku plg suka part budak2 form 5 laki kerumun black masa nyanyi lagu sofea jane..nak pergi kat sana tp segan ..yg kawan aku sorg ni pun ckp la "zaman kita da abes" haha..sedih je bunyi tp okaylah..dorg mmg sporting... owh ye..ada 2 lagi artis wanita dtg masa majlis malam mekar tu..sape ek..tak pasti nama dorg tu..yg aku tahu mc ckp nama dorg dottie ngn rina...dottie tu aku knl la..tp rina hehe..tak kenal :B malm tu byk la sesi penggambaran berlaku..aku ni nak amek gambar tk de camera haha..so..tumpangla kat camera org lain yg sudi nak amek hehe *puihhh* owhh haa..nak tgk ke beberapa gambar malam tu? sat ek...memandangkan aku tak de gambar untuk di-upload ke fb or twitter..so aku curi beberapa gmbar org2 yg dtg la ek hehe..emmmm..emmm...jap2
ni aku dan oney(anwar) :) ada lagi... ni ha..
gambar da lawa tp aku pulak pi pejam mata..tak tahu kenapa -_-
ni suasana malam tu..cam ne?meriah kan :)
ni la hafiz ^^
haaa...ni pulak black :) okay la...aku rasa sampai sini dulu la post aku untuk kali ni..selamat membaca! salam ^^

Thursday, April 5, 2012

hai...lama rasanya tak update..kot..hehe...so dalam post ni aku nak cter aktiviti aku arini..iaitu...melihat org main bola..hehe..aku tak main pun...maklumlah..kaki bangku xD haha...perlawanan ni antara budak2 presint 8 dan presint 16..fuhhh..lama jgk nak tggu dorg dtg ni..janji kul 8..last2 kul 9 lebih baru start.. -_- so...first half ktorg ketinggalan 2-0 tp lepas firts half..hero ktorg dtg..lol...khairuddin..haha..and beberapa lagi budak2 hebat :) so main punya main..ktorg menang 7-2 hehe...aku yg tgk ni je pun da excited..kui3...nak main tak reti..so tgk je la..tu je aku reti haha...ape2 pun walaupun tak main tp best jgk la..sbb dpt jumpa kawan2..ada yg da 3 bulan tak jumpa..ada yg first time jmpe..yg ari2 jumpa pun ada -_- haaa..okaylah..tak de ape lg aku nak share..sbb pnt sgt tgk org main bola..jerit2 sume cam org gi;la td haha...okaylah...selamat membaca! salam :)

Saturday, March 31, 2012

tahniah kawan :)

alhamdulillah.. kawan aku ada yg da dapat tawaran untuk melanjutkan pelajarannya dalam bidang perubatan di mesir di universiti al azhar kalau dilihat berdasarkan gambar surat tawaran yg dia post tu... wahhh..tahniah la kawan... tapi..dia kata bayaran dia blh tahan... aku tanya la "man...(btw..nama dia nurul aiman,seorang gadis..tapi aku panggil dia aiman or man je kdg2..eheh..pendek dan mudah difahami)... congrats la sbb dpt tawaran tu..bape hengget?" dia jawab "tak mahal pun..ada la dlm RM25000 -.-" fuhhh RM25000?? haha..tak pelah..aku belajar kat tanah airku yg tercinta,Malaysia ini sahaja hehe..murah sikit and mudah.. :) tapi camne pun man..memandangkan kau da minat dgn course perubatan and kau pun nak belajar kat overseas kan..aku sarankan..kau pergilah :) aku tahu RM25000 tu mahal tapi mana tahu rezeki kau mmg kat sana kan :) ni cadangan aku je la..pape pun semua terletak kat tangan kau...sbb kau yg dpt..aku tak haha xD good luck ye kawan ^^ btw...ni photo yg dia post tu :
okaylah..sampai sini je.. selamat membaca! salam.. p/s : man...bila da sampai sana..amek gambar banyak2 then post kat group..and bwk satu piramid untuk aku tau...okay tu je :) bye

Friday, March 23, 2012

Alhamdulillah ^_^

21 mac 2011 merupakan hari pengumuman keputusan SPM bagi para pelajar lepasan SPM 2011...
seramai 7 orang pelajar sekolahku iaitu SMK Putrajaya Presint 8 (1) yg berjaya memperoleh straight A's dlm SPM...Alhamdulillah aku salah seorang darinya :)

ape pun..aku ucapkan tahniah kepada kawan2 yg dpt result yg baik..walaupun maybe ada yg kecewa...jgn putus asa..perjalanan kita masih jauh lagi.. :)

Di sini..aku bersyukur kepada Allah kerana tlh menganugerahkan aku keputusan yg cemerlang kepada ku :)
aku juga nak ucapkan terima kasih yg tak terhingga kepada kedua ibu bapa dan semua guru sama ada guru tadika..sekolah rendah dan sekolah menengah kerana telah mendidikku menjadi seorang anak danpelajar yg cemerlang...insyaAllah :)
terima kasih cikgu

tidak lupa juga kepada kawan2 yg telah mendoakan aku berjaya mencapai hasrat aku nak dapat straight A's SPM..berkat doa korg semua..aku berjaya..terima semua :)

okaylah..sampai sini saja post untuk kali ni..pape pun terima kasih ye semua :)
selamat membaca!
assalamualaikum

Wednesday, March 14, 2012

Si Gades ^^

haaa...nama post pun korang da thu kan pasal ape aku nak post...
pasal seorang gadis :)
nak tahu sape?jap...aku upload jap....emmmm...mana gambar dia ni ek..haaa..jumpa2 \(^o^)/
ni dia....

tak nampak?haa ni gambar dia kalau dari jarak jauh..(jauh jugak la)


okayy..da nmpak?tak nampak jugak?suka hati korg la...haha

bg yg nampak tu..cam ne?lawa kan :)
klw depan2 lagi lawa..tk tipu..hehe...okay2..kang puji2 lebih..marah tuan punya badan nnt hehehe

alright...aku saje je nak citer sikit pasal kawan aku sorg ni...btw nama dia hidayah..tapi aku pggl dia dayah and sometimes yaya...tp klw da malas sgt..ya je haha..sng..pendek dan mudah difahami...
status dia skrg klw aku tgk kat fb dia.. SINGLE AND NOT AVAILABLE
so..klw nak try..sila lah :) haha...(dayah..jgn mrh aku tau xD hewhewhew)
em..first time kenal dia kat satu group dalam facebook ni...tah mcm mana leh rapat...
then..plan la nak jumpa kat kl..skli da jumpa.. :)
bestlah kawan ngn dia..lg2 bila dgn kawan dia skli..aisehmen...bikin wa gelak je dorg ni..ktorg cam da rapat..sng bawak bergaul sume..nak borak pun lek je.. :)
and she is an understanding person...apa2 sllu nya aku share ngn dia :)

da mcm adik beradik da..cuma lain sikit je...
lain ibu..lain bapa..lain rumah..lain darah..lain jantina..
okay tu je lain hahaha :P

haa..lagi satu..dia mempunyai suara yg ala2 operator tau :D
nak dgr?korg dgr la sndri ek..cam ne aku nk dgrkan kat korg pulak kan.. :)
first time dia call aku bila dia nak suruh aku comment dia punya intonation..aisehmen..memey serupa operator la..tapi skrg dia da berhenti atas sebab2 tertentu :)
haaa...okaylah...aku rasa wat masa ni sampai sini dulu post aku tentang Si Gades ini ^^
kepada korg yg nak knl ngn dia..tnye la tuan punya badan tu ek hehehe :P
okay bye...
salam...
selamat membaca!

p/s : dayah..aku hrp kau suka baca post ni..aku taip je ape yg ada kat kepala aku time menaip tu hehe...klw tak suka..sila text aku secepatnya ye :)

7 HARI LAGI RESULT SPM 2011

wahhhhh...tinggal 7 hari je lagi???
fuhhh..serius takut... :3 tapi aku rasa...nak takut pun tak boleh dah..skrg ni ape yg perlu kita lakukan skrg ialah..tawakal..betul tak?
so..klw kita takut pun..nanti result spm kuar jugak kan...so ape kita boleh buat skrg ialah..mcm aku ckp tadi..cuma tambah sikit..berdoa dan bertawakal...

tapi kan..aku tak pnh lg mimpi pasal result aku..kawan2 aku ada yg da mimpu pasal result dorg..tp tkpela...aku tk nk la..tkut mimpi bukan2 pulak..nnt aku jgk yg gelisah tak bermaya...haha

so..ape2 pun aku terima seadanaya result yg bakan aku dapat nnt...namun begitu..sape yg tak nak result spm dia baik kan... :)
korg sume doakan aku dapat straight A's SPM ni nnt ye..
insyaAllah doakan korg untuk aku tu turut diturunkan berkatnya kepada korg oleh Allahh S.W.T..
okaylah..sampai sini je coret2 aku untuk kali ni...kita jumpa di lain dimensi :)

assalamualaikum..
selamat membaca!

Monday, March 12, 2012

pontian

Alhamdulillah...
setelah hampir sebulan aku tak balik johor..akhirnya dapat jugak aku balik ke pontian,kampung halamanku :)

alaa..rindunya rumah kat pontian :3
tapi syg..da berhabuk sana sini..tak larat la nak bersihkan..hehe..tkpela..next time datang aku kemas ye rumah :3


tapi aku tak lama la kat umah pontian..sbb parents aku kne keje..dorg amek cuti sampai selasa je..so esok petang da kne balik..
so..untuk post kali ni tak byk la aku nak share..sbb tak de idea da haha
okaylah sume..

i am so sorry for the boring post..pasni aku kan cuba buat post yg akan dtg menjadi lebih menarik ye :)

selamat membaca!
salam

Sunday, February 26, 2012

nikah2..kawen2

hai semua...

aku sekarang kat johor ni...nak tahu tak aku buat ape..
haa...aku pi tengaok abg sudaara aku menikah :D
uishhh..best laa...hewhew...
bila aku tgk dia da menikah..aku pulak rasa mcm..heee..turn aku bila la pulak kan..
owh ye...fyi...ada dua pasangan menikah pada hari tersebut..
patutlah lambat tok kadi datang....
datang2 igtkan blh start semua..rupanya belum lagi...byk pulak ceme'eh tok kadi tu -.-
aku tgk abg long da tak sabar da nak diijabkabulkan..hehe :P

haa...dalam kul 11 cam tu dorang pun selamat diijabkabulkan...hanya dengan sekali lafaz je...
alhamdulillah abang long dgn kak faizun selamat diijabkabulkan :)
yeayyyy!!!!!...ehhh...asal aku yg excited terlebih ni hehehe :>

haa..then pas da siap majlis pernikahan...
dalam pukul 2 cam tu..majlis persandingan pulak...
aisehman...makanan dia sgt sedap la chuy...aku makan punya betul2 makan..haha
erkkkk....alhamdulillah...kenyang :3

haa..dalam pukul 3 or 4 ktorang sume balik la..tapi family aku tak balik putrajaya terus..singgah umah auntie aku yg duk larkin..kot...haha..tak igt :P
ktorg tumpang tido kat situ dulu...owh ye..majlis pernikahan ngn persandingan tu berlaku di desaru ye..maaf..lupa nak bgthu di awal post..hehe
sampai umah auntie je..aku terus landing kan diri dan terbongkang :D
wahhh...sangat menakjubkan rasanya bila dapat baring kan..hehe...

okay la..sampai sini je post aku untuk kali ni...kalau ada iter lagi..nnt aku share ngn korang ye :)

selamat membaca!
salam

Wednesday, February 15, 2012

lesen pertama ^_^

Alhamdulillah..aku da lulus ujian jpj atau bahasa moden nye jpj test.
tapi masa kat tempat ujian tu takut jugak la...mana tak nya..aku tgk ujian naik bukit je da bape org tak lepas..parking jgn ckp..
TING TING TING..tahu kan bunyi ape..bunyi kereta terlanggar tiang..alaaa...tk tipu la mmg takut Y_Y
pegawai jpj tu pun ada ckp.. 45% orang daripada sesi pertama tak elpas ujian parking...mmg saje nak bikin cuak.. -.-
tapi alhamdulillah la..aku dapat leasp dgn jayanya..kereta yang aku dpt tu pun sng nak balace minyak ngn clutch..tapi time on the road dpt kereta yg tak best -.- nasib tak mati enjin je huhu..alhamdulillah :)
weheee~
tapi...jgn nak weheee sgt la kan...bru je lepas ujian jpj..kne selalu practise jugak..
bak kata ayahandaku... "kalau ada lesen tapi tak practise pun tak guna"
betul la tu apa abah cakap kan..memandu ni kena ada kemahiran..hoho..aku ni pandai ckp je...

tapi kan..aku mengidam nak kereta mini cooper tu..alahaiii~ tk tipu la comel gila..tapi yelah...harga pun comel la kan :3
tk dpt mini cooper..dpt inspira pun jadi laaa...dpt la aku bwk evo versi malaysia xD hoho

okay...aku tak blh nak suka sgt..sbb lesen motor tak dpt lagi -.-
alaaa...hmmm...tp nak wat cm ne kan...syg la pandai bwk motor tapi tak de lesen...nnt leh bwk kat kawasan rumah je haha..

okaylah sume..doakan aku berjaya dapatkan lesen motor pulak ye..tq sume..love you all :D

p/s:doa2 la rezeki umi da abah melimpah ruah supaya dpt belikan aku mini cooper satu nnt..hehehe

Alright..
selamat membaca!
salam

Tuesday, January 31, 2012

31 januari 2012

hari ini (31 Januari 2012)
merupakan majlis persaraan pengetua sekolah aku(smk putrajaya presint 8(1))
tapi ni majlis yang agak formal sebab ada vvip n beberapa pengetua dari skola2 di putrajaya yang hadir ke majlis ni..amboi...skema kan ayat aku..haha :)
majlis tu bermula jam 10 pagi hingga 12 tgh hari...tgk datin tadi nangis time bg ucapan..sebak jugak rasa...ecehhh :p

beberapa ex-students form 5 telah menghadirkan diri ke majlis itu tadi..wahhh...lama benar tk jmpe mereka...yelahhh..masing2 sibuk ngn hal masing2 kan..ada yg keje la. itu la ini la..
so..tadi la ktorg jumpa2..salam2..gmabar2 (part paling meriah xD...oh yeahhh)
ktorg pantang tgk org pegang kamera...mesti nk tangkap gambar hehehe :)

by the way..credit to zaid and faizie yg telah bertungkus-lumus menyiapkan sebuah video yg sgt menarik dan menyayat hati...(amboiii...haha)
dgr citer korang wat bnde tu dari kul 12 malam until 5 pagi kan? O_o
wa tabik la sama lu dua org...da la dua org je...dpt buat video yg mcm tu.. :)
and tak lupa jugak buat saufi si photograher yg telah memasukkan gmbar dan video2 dlm video tu (okayyy..klw ayat aku tk betul...ignore je) and hafiz yg telah menumpangkan rumahnya kepada dua org pembuat video tu...

okayyyy....skrg bila da abis sume majlis...*skip beberapa event yang tak penting*

haa...ktorg pun bercadang la nk alamanda...haha..yeahhh..walaupun alamanda je..tapi still...best jugak lepak2 tadi..jln2..karok sikit hehehe...suara amir sedap gila woo.. +___+
pas da abes sume...mcm biasalah...balik umah haha..nak wat ape lagi kan...
okaylahhhh...tu je...sorry klw tah pape aku taip ni... :)
aku main taip ikut suka je...ayat mana yg kuar...itulah yg aku taip...hehe
okaylah...mcm biasa
selamat membaca!

p/s:nak pergi malam mekar 23 mac ni..sebab tak pernah pergi sebelum ni hehe...okay..tu je..bye..assalamualaikum :)

Thursday, January 26, 2012

accelerator..brake..gear..clutch

owh yeah...hari ni first class aku..alahaiii...susah jugak ye...
mula2 cikgu ajar cam ne nak masuk gear..1..2..3..4 and reverse..
best jgk main tukar2 gear tu ek..aku pun buat la cam pandai hehe...tapi clutch nya keras betul..
abes kuat aku tekan haha..nasib tak rosak je clutch tu..

okay..da abes belajar pasal gear...belajar naik bukit lak..hoho...part ni tak dela susah sgt (berlagak) haha..tapi masalahnya..byk betul step nak igt...free kan gear la..tarik handbreak la..
handbreak nyea plak..klw sng tarik tk pe gak..ni kne guna semua kekuatan aku haha..tapi okaylah..bila da lama2 tu..da biasa da..
okay..aku nk tnye korang yg tgh belajar atau yg dpt lesen..korang bape kali mati enjin ek hehe..
aku?tkpelah..segan nk jawab hoho..tapi mati tu adalah..sebab tk balance minyak ngn clutch...kaki tu asyik nak lepas je clutch tu...bengang betul eden.. -.-
nasib baik cikgu tu sabar je ngn aku..al maklumlah..tk pnh bwk kereta hehe..
selama ni bawak kereta kat arcade je..aku igtkan sama je mcm main game daytona kat arcade tu..hehe.. :P
mana ada fikir nak balance kan cltuch ngn minyak tu...
main tekan minyak je..haha...so..bila dpt kereta betul..nahhh..amek kau..mati2 enjin.. -.-

okay...da abes bukit tu..masuk jalan raya pulak..haa..ni best..hehe..aku suka betul drive kat jalan raya...tapi yg tak best nya..sebab drive manual la..mati enjin jgn ckp..ada lah jugak..hehe..tp tk nk la bgthu kan bape kali..kes yg sama..tk balance clutch ngn minyak.. -.-
tapi nasib baik la..selamat sampai jugak drive balik ke rumah..hehe...jalan nak ke rumah senang sbb putrajaya kan..jalan mana sibuk...so..tenang je bawak kereta hehe...
okaylah...

sampai di sini je
selamat membaca!
asslamualaikum =)

P/s:pas ni kne lebih fokus..doakan aku supaya cepat belajar dan cepat2 dpt lesen..hehe..nnt sng la kita nak jumpa kan #yeye je..(hoho) :D

Sunday, January 22, 2012

merisik...bertunang

asslamualikum kawan2 :)

semalam aku n family g kedah teman cousin aku yang nak bertunang kat sana...
awal2 pagi lagi ktorg da bertolak..dlm kul 4 pagi cam tu -.-
aiyoo..ngntuk betul..
pastu mak aku pulak suruh mandi...pehhh..gigil2 aku masuk bilik air..tu belum kne air lagi -.-'
then..mandi je la kan..klw tak...mmg bau cam ape da nnt kat kereta..
then..pas mandi sume..blablablabla..ktorg pun bertolak l ke kedah

ktorg bertolak dlm kul 4 pagi..then sampai dalam kul 9.30 cam tu...korg kira la sendiri ek bape jam :)
ohh lupa nak ckp..nama temapt yang ktorg g tu..namanya bandar laguna merbok..korg tahu tak?
kalau org kedah mesti tahu punya kan..actually aku bru dua kali g bandar laguna ni..
haa..okaylahh..sampai2 sana...ktorg pun bawaklah masuk dulang2 meminang tu sume..
and then pakcik aku pun mula berucap dua tiga empat kata..begitu juga pihak sebelah sana..

tapi dorg ckp lama sgt laa...aku yg tggu ni da kelaparan hehe...geram je tgk makanan depan mata tu..cam nak amek je..tapi tak kan nak wat mcm tu kan -.-
okaylah..pas cakap2 tu sume...acara menyarungkan cincin pada kak lina(tunang cousin aku)

aku pendek kan cerita jela ek...
pas acara tu sume..ktorg makan2..then..sesi tukar dulang..then balik..
ktorg balik pas mahgrib..then sampai dlm kul 2 pagi cam tu la..aiyaa..ngantuk amat...igtkan kan sampai umah tu nk online ke ape...yelah..sebab da puas da tidur kat kereta kan..sekali masuk bilik tgk katil..mata ni terus layu..hehe..so ape lagi..terbatal la niat aku untuk online -.-
haa..
okaylah..aku benti sampai sini je..
selamat membaca! :)

p\s:bila tgk org bertunang ni..terasa nak mcm tu jugak..haha..berangan je lebih aku ni...okay da..bye :D

Friday, January 20, 2012

Al-Fatihah(ARWAH IZWAN PILUS)

aku tersentap kejappp...
korg tahu tak?kalau tahu okay la...ni yg tak tahu ni aku bgthu kay..
em..penyanyi IZWAN PILUS meninggal dunia..kenal tak..kalau tak kenal..mesti korang kenal ARIL AF7 kan??dia adik kepada arwah...
jam 6.15 petang tadi(20 Januari)ak silap aku dia menghembuskan nafas terakhirnya..

terkejut aku..yelah..tak pnh dgr pulak yang dia ni sakit2 ke ape..tbe2 da tak ada..sedih gak la sebab dia muda lagi..ni la nama nya ajal..tak de sape blh lawan kuasa Allah S.W.T..

pape pun..aku ucapkan takziah kepada keluarga arwah izwan pilus..semoga rohnya dicucuri rahmat..
InsyaAllah :)

ini ialah video tentang kematian arwah:


kawan2..tak salah kan kita hadiahkan Al-Fatihah untuk arwah..
jadi..marilah sama2 kita baca untuknya..
Al-Fatihah..

selamat membaca..salam

Thursday, January 19, 2012

facebookis(FBKIS)

haaa..aku rasa ada antara korang yang da tahu kan kan pasal facebookis ni..
tapi aku panggil bnde alah tu fbkis je..haha..nmpk comle kan :3
okayy..tkde..korg ada tk yg da buat?klw da..blh la add aku..hehe...tapi fbkis ni..lain sikit...sebab...cam ada campuran..myspace..facebook da pasti..tgk nama pun tahu kan..haha
and blogger sikit..tak sure...

haa..kat sini saje je la nk tunjuk kat korang kesilapan comel yang dibuat oleh pihak fbkis ni..nak tgk?jappp....








haa..ni la dia...comel kan hehe

COMMENT blh jadi CUMMENT..alahaiii..aku baca tadi cam..ehhh..cumment haha...
biasalah..baru lagi kan benda ni..mesti ada silap dan salah..ha...dah la..tk nk komen panjang..kang kne lepuk dek tuan punya fbkis ni..hehe..sorry guys..

oww ye...sebelum terlupa...ni fbkis aku..add la ek..klw sudi..tq :)
KLIK SINI

Sunday, January 15, 2012

Sijil Pelajaran Malaysia ^_^

korang baca tajuk ni je pun da tahu kan aku nak wat entry pasal apa...and aku rasa ramai kot yg da post pasal benda ni..cuma aku je yang terkebelakang sikit hehehe...lantak la ^^

haa..aku nak post pasal bnde ni:

BAGI SIAPA YG BELUM TAU
SPM results
Thursday, March 22, 2012
Time : 10:00am

haaa..betul ke??tak tahu laa..maybe betul la kot..sebab cikgu aku pernah ckp yang result kuar bulan mac..emm btul la kot ni...
aaaa...nak cakap cuak..blh tahan..tapi nak wat cam ne..doa je la banyak2
tu je la yang boleh kita buat skrg ^_^
haa..rasanya sampai sini jela..nak sampai kan info ni je..

selamat membaca!
salam :)

Friday, January 13, 2012

borak orang johor ^_^

hoho...best betul...nak tahu sebab ape??hehe..
sebab dapat borak ngn kawan2 aku yg senegeri ngn aku...baru aku tahu..ramai upenye orang johor kat putrajaya ni ek..haa..da kuar da "ek" aku..haha...igt kan aku ngn kawan aku je..fazira..haha...classmate aku pun ada gak upenye =)

so..ktorg borak2 la pasal loghat2 johor yang pelik2 kat fb..mcm2 perkataan ada...aku pun tk berapa tahu sgt..tp klw setakat..ek..gobok..keruk tu biasalah guna..tapi kgd2 tu segan gak sbb dorg tak phm ape aku ckp T.T
contoh la... "weyhhh...tolong keruk kan belakang badan aku boleh?" pastu..dorg ckp "keruk..ape tu?-.-" aiyoo..aku pun cam..."alamak...dorg tk phm la T_T"
so..aku ckp la..keruk tu garu...org johor ckp keruk...lol...dorg gelak..haha..tkpe..aku phm knpe.
ada lagi..korang sebut pemotong kuku ape??sepit kuku kan??ktorg kebanyakannya sebut cepit kuku..haha...tk thu nape blh pelat "s" jadi "c"...tapi tu okay lagi...aku lagi la.. "ketip kuku" haha...nth2 aku je sorg sebut cam tu -.-
al maklumlah..da terbiasa..dari kecik aku sebut "ketip kuku" hehe

haaa...byk lagi sbnrnye...tapi nnt2 la sambung hehe..
so..bila pindah sini (putrajaya) aku kne biasa kan la ckp style sini...tp yg "ek" tu mmg tk blh hlg dari bibir manis ku ini haha...ramai pelik knpe klw aku ckp msti ada "ek"
tapi klw yg da biasa dgr atau ckp tu maybe tk ksh kan...

haa...okay la sume...nnt kita jumpa di lain post ye..

selamat membaca!

p/s:sekarang tgh belajar ckp loghat perlis pulak...ada kawan yg baik hati nak ajar..hehe..thnx cikgu..a word a day..okayla tu kann...owhh..aku bru belajar..habaq=bgthu n muak=cemuih..
esok tk thu ape lagi...klah..bye :)

Wednesday, January 11, 2012

penaakulan matematik O_O

haa..rasanya msti ada yg da thu kan..ni la salah satu tajuk kat buku teks matematik moden tingkatan 4..pehhh...tkrjut gak..tp ni okay lg kot..
pastu..bila tgk bio..hoho..istilah pelik2..bkn la pelik..sbb bahasa melayu kan...
so..cam..agak terkejut la..yelah..selama ni aku belajar bahasa omputih kan...hehe (berlagak betul -.-)

haa..adik aku mintak aku ajar dia math mod..uuu...nasib baik bab satu...so..blh ketepi kan tajuk bentuk piawai tu..owh..klw kita belajar dulu tajuk nya standard form..
so.bila ajar..aku knela ajar melayu -.-
tk dela susah sgt...tk thu la klw bab2 lain kan..hrp2 igt lg la hehe
okay tu je bye :)

Monday, January 9, 2012

happy :D

yeayyy...happy..nak thu sebab ape?tk pyh la kot kan..

tak perlu la nak pening2 kan kepala...moody2 kat diri pk psl bnde tak patut..

lega da skrg..semua da selesai..bagus

owh ye..aku saje je tulis bg spacing byk sikit..hehe...nak bg pnjg..lol..sengal..
okay..da tk buat da..hehe...haaa..aku nak tnye ex-form 5 terutamanya...korg da isi borang UPU?
tadi aku isi..peh..sakit kepala..mcm2 course ada..igtkan nak main pilih ikut minat...kang tk leh bawak..aku jugak merana..haha...so pilih la mana yg rasa nya blh kan(insyaAllah ^_^)
emm...tapi terima kasih la kat kawan2 yg tlg td..mcm2 aku tnye dorg..al maklumlah..aku bukan tahu bnde2 ni..tkpe..skrg da thu la sikit2..hehe

okayla sume...bagi yang belum isi tu isilah tapi tk perlu nak rush2..sebab tarikh penamatnya 2 hb april kan? :)
oklah..selamat membaca...

p/s:doakan saya dapat result yang baik untuk spm ni..9A insyaAllah :)..tq sume

Sunday, January 8, 2012

see :)

see..tjuk post aku kali ni..aku da cakap da..damn..bodohnya akuuu :')

betul la jangkaan aku ^^

owh ye wak...tk perlu la nak minta maaf sume..awak tak buat slh pape pun..and finally..u gave me
the answer..

thank you so much..and i hope..kte blh jd kawan..tq

back off :')

em..i don't know why...nak ckp sedih..sedih jugak..nk mrh?tk blh..
yelah..btul la tu..maybe it is better klw aku back off je kan..bkn ape..dia pun aku dgr da org lain..hatinya da terisi :)
patutla..so..tkpela..wlpun aku sbnrnya still nak thu what is her answer..

tapi aku mengundurkan diri dulu...

owh...ye..aku buat cam ni bukan sebab putus asa atau mengalah atau ape2 jela yg korg nak pk..aku wat cm ni untuk kebaikan dia..

lgpn..daripada beban kan kepala dia pk kan soalan aku tu kan..so better aku undurkan diri dulu..
pape pun..thnx.. :)

bye

back off :)

em..i don't know why...nak ckp sedih..sedih jugak..nk mrh?tk blh..
yelah..btul la tu..maybe it is better klw aku back off je kan..bkn ape..dia pun aku dgr da org lain..patutla..so..tkpela..wlpun aku sbnrnya still nak thu what is her answer..
tapi aku mengundurkan diri dulu...
owh...ye..aku buat cam ni bukan sebab putus asa atau mengalah atau ape2 jela yg korg nak pk..aku wat cm ni untuk kebaikan dia..
lgpn..daripada beban kan kepala dia pk kan soalan aku tu kan..so better aku undurkan diri dulu..
pape pun..thnx.. :)
bye

Saturday, January 7, 2012

saya orang johor :D

kat sini..aku nak share beberapa fakta tentang orang johor yang orang negeri lain mungkin tak tahu...tapi kalau ada yang tahu tu okaylah :)
mula2 aku baca bnde ni..rasa kelakar pun ada..tapi mmg betul pun...tu la keunikan orang negeri johor..yang mungkin negeri lain tkde...tapi setiap negeri ada keistimewaan trsndri kan...so..aku nak share pasal orang2 negeri aku ni..hehe
so..korang baca la ek :)


Fakta menarik mengenai orang Johor:

1- Kita tidak mempunyai loghat tersendiri. Tapi kebanyakkan ayat dalam pertuturan kami ditamatkan dengan 'ekkk'.
2- Apabila bercakap mengenai Johor, kita merujuk kepada Johor Bahru iaitu ibu negeri.
3- Perkataan Johor disebut dengan bunyi Joho.
4- Kita selalu sebut "sangap" iaitu sama erti dengan menguap.
5- Kita mencipta Mee Bandung dan mee ini tidak ada kena mengena dengan Bandung, Indonesia atau Air Bandung.
6- Kita ada Gerobok atau gobok iaitu almari dan juga Gebor iaitu selimut.
7- Hanya orang Johor sahaja yang berendut (endut).
8- Kebanyakan orang Johor terutama selatan(macam aku..hehehe)menggunakan perkataan "anu" sebagai ganti perkataan tolong. Anu bukan perkataan lucah.
9- Kebanyakan orang johor akan menggunakan perkataan "saing" untuk mengajak orang lain ikut bersama..contohnya: "kau nak pergi kelas ke?jom gerak "saing" ngn aku"
10- kebanyakan org johor...sllunye muar kot..mereka akan cakap "pengko kepada org lain klw sepakan/balingan/tendangan dorang tak tepati sasaran..contoh: "asal tangan aku ni?mcm pengko je...baling dari tadi tak gol2 -.-"
11- Kalau korang perasan budak-budak Johor ada guna istilah "seh" pada hujung ayat. Selalunya budak-budak muda yang guna bahasa ni. Istilah lain seperti 'bai', 'waklu', 'gerek' juga digunakan. Kadang-kadang bila cakap guna dialek ni macam gangster pun ada. haha ^_^

haa..nila beberapa fakta yang boleh aku kongsi tentang orang johor..tapi mungkin tak semua org johor mcm ni..aku cuma cakap..kebanyakannya..okay..tu je..selamat membaca..bye :)

Friday, January 6, 2012

wahhh... 111 :D

haaa...cuba tgk my number of followers hehe...cantik kan.. 111
uuu..haha..excited tak pasal2..org lain da beratus2..beribu2..haha
emm..terima kasih la kepada followerku yg ke-111 ni :)

alhamdulillah bertambah jugak follower aku ni :)
so..kepada yg belum follow..minta jasa baik tekak button follow tu..da follow ye..hehe..tq :D

aaaa....cukup la kot sampai sini...
nnt sambung lagi..papai sume :)
salam

Thursday, January 5, 2012

follower ke-100

yeayyy....hehe,..saje je...takde..saje nak ucapkan terima kasih kepada follower aku yang

ke-100...ni la org nya.. atopupbiz korang follow la skli ye bila da tekan link tu.. :)


and kepada blogger2 lain yg follow..terima kasih jugak ye sbb da pnt2 kan diri tekan button "follow" tu hehe...

oklah..selamat membaca semua :D

Tuesday, January 3, 2012

4 HB JANUARI 2012

ehem2..rasa-rasanya semua thu kan tarikh ape tu.. :P
haa...kepada yg tk thu..sini aku bgthu...klw korg nak thu..tu la tarikh bermulanya hari persekolahan..tapi ada beberapa negeri yg da mula sekolah semalam...tk igt negeri mana..rasanya negeri kat bahagian utara kot :)

so..yg bermula sekolah esok..selamat ye..aku tahu...bila aku post bnde ni..ramai la cakap..mentang2 da abes skola..blh la ckp mcm tu..puihhh xD
kannn..haha...tp biarlah...mulut dorg :)
lgpn..nnt korg akan buat bnde yg sama..sama ada sedar atau pun tidak...hehe..jgn marah..
okayla...tk nk bebel pasal tu lg... :)
haa..so..pape pun...good luck kepada yg baru nak masuk skola rendah or menengah tu...
guna la masa2 korg kat skola dgn baik..serius aku ckp...nnt da abes skola..korg msti nak masuk balik..tk tipu ^^
tapi tk thu la klw ada antara korg yg tk sefahaman dgn aku..

and aku nak wish awal2 la..bg sape2 yg nak amek pmr or spm or stpm tahun ni..buat betul2..
haa..tu jela aku blh ckp..kang bebel pnjg nnt lain jadinya...kla..salam..bye :)

Sunday, January 1, 2012

naik sekolah

haaa...dgr cerita 4 hb januari ni naik skolah kan...yeayyy.. :p
sape yg pergi ke skola lagi tu selamat ye...hehe...
haihhh...tapi betul la org ckp...bila da abes skola..kompem rindu nak masuk sekolah balik kan..
tapi nak wat mcm mana kan..da tk blh daaa..owhh..blh2..masuk form 6.. ^^ haha
mmg tak la..tkpe..terima kasih je la ek...tak sanggup nak masuk form 6..pastu amek STPM..uuu...tk sanggup eden...hehe...tapi aku salute la kat sape2 yg masuk form 6..
kira tabah jugak la hati korg.. :)
pape pun...aku doakan korg dapat result yang terbaik la ek ^^

okayyy..memandangkan naik skola pun da nak dekat..so..esok adik aku baru nak pulun shopping beli barang skola..bagus..aku pun blh la join dy nnt..hehe...dpt la tumpang sekaki shopping skali...lgpn..bosan gila duduk umah je...duk pandang laptop..main game..tgk tv...ape pun tak boleh.. -.-
so..harap2 la esok mak aku baik hati nak bg aku duit belanja..hehe
tk dpt banyak...sikit pun jadilah kan...
haa...okaylahh..aku tk thu nak celoteh apa lagi...
mcm biasa..selamat membaca ye sume :)

and...HAPPY NEW YEAR!! ^_^
lambat pulak nak wish hehe...k..salam..bye

haa...sebelum korg klik button "x" tu...blh tlg klik tak bnde ni..pastu tekan like..tu je..hehe..tq sume :)
KLIK SINI TAU