kawan-kawan saya yang manja ^_^

Tuesday, June 26, 2012

kenangan :')

assalamualaikum sume..korang apa khabar?baik?alhamdulillah :)

post kali ni aku just nak share sedikit persembahan kenangan yang aku dan kawan2 pernah persembahkan masa waktu skola dulu..sebak gak la bila tgk video2 tu semua..persembahan2 tu aku dgn kawan buat masa ktorg form 5 dulu..tahun terakhir di smk putrajaya presint 8 (1) ..so aku harap korg enjoy la dgn video2 yg aku nak share ni..

P/S : sorry kalau persembahan kami ni menyakitkan pendegaran dan penglihatan korg sume..masih amateur lagi..so...ktorg wat ape yg termampu je la hehe..

sebelum korang nak tgk video tu..korang pause la lagu blog ni ek..kat bawah sekali..belah kanan..thank you ^^

video
persembahan pertama kami ketika Hi-Tea Pengawas.. Dunia by bunkface.. (lead guitar volume quite slow)

video
 persembahan kedua kami..  Yang Terindah by Dakmie


video
dan ini persembahan terakhir kami di sekolah menengah putrajaya presint 8 (1)..
Vida by Phyne Ballerz dan Yang Terindah by Dakmie


Thank you for watching..semoga terhibur ^^
selamat membaca!
assalamualaikum..bye





Sunday, June 24, 2012

Cinta Platonik

assalamualaikum semua..okay..aku nak share sikit tentang satu istilah cinta yang baru aku tahu.. iaitu CINTA PLATONIK ..cinta platonik berasal dari perkataan nama seorang ahli falsafah Greek yang terkenal iaitu Plato..okay..untuk pengetahuan korg..cinta merupakan satu ikatan mesra atau kasih sayang yang terjalin antara dua pihak yg berlainan jantina (selalunya) namun tiada unsur-unsur tarikan secara seksual antara mereka..cinta platonik ni berbeza dgn cinta2 yg lain sbb cinta platonik hanya melibatkan rasa sayang dan cinta tanpa melibatkan rasa seksual..bagi aku cinta platonik ni agak unik dan yeah..first time aku dgr pasal cinta ni..tapi mungkin ada antara korang yang da tahu pasal cinta platonik ni..dan mungkin ada antara korang yg tengah menjalani cinta platonik ni kan ^_^ well..bagi aku tak salah ada cinta platonik ni..cuma jgn la melarat ke bnde2 yg bukan2 ye..


okay..da penat baca kan..skrg jom kita layan kartun di bawah ni kejap ^^ :


da baca?apa intepretasi korg tentang perbualan kartun2 kat atas tu?
kalau kecik sgt..korang zoom la sikit ek hehe..sorry.. :P
emm..aku pun tak tahu sgt pasal cinta platonik ni tapi aku dapat rasakan cinta tu pada aku skrg..and yeah..now..i feel it..dgn siapa?adalah..only both of us know..kan awak kan? :)
antara kami mungkin tidak semesra pasangan yg sedang hangat bercinta di luar sana tapi hubungan yg terjalin antara kami berdua sgt rapat..alhamdulillah :)
so now..kalau korg pun ada rasa mcm tu..aku ucapkan tahniah k :)
okaylah..sampai kat sini saja post aku untuk kali ini..
selamat membaca!
assalamualaikum dan selamat sejahtera..

Friday, June 22, 2012

bangkit dari tidur

assalamualaikum semua..hey..konichiwa..anhyeong haseyo(tak sure ejaannya yg betul)..sawadikap..hmmm..korg sihat?sihat?bagus2..tak sihat?gi jumpa doktor..amek ubat...okaylah..memandangkan aku guna(actually..TERguna) new interface for blogger ni..so..aku tak blh nak spacing..nnt spacing mcm mana pun tetap sama je..tulisan jadi rapat2 jgk..sabo jela~ ..well..mesti ada yg tertanya-tanya kan kenapa aku bg title cam tu kat post aku yg ni..tak tertanya-tanya ke?k..tkpe..suka ati korg la..well..well lg..well...tajuk tu sesuai sgt bg aku sbb blog ni da lama sgt tidur..tak diupdate-update..terbiar mcm tu je..so kali ni aku nk la update kan..tak kisah la post pasal apa pun..nk taip jgk..korg tak suka baca..kne baca jgk..hehe..padan muka kena paksa..ergh..pebenda la yg aku da taip panjang ni..apa yg ada kat benak fikiranku skrg ni la yg aku muntah kan...derr..teruk grammar kau derr. -.- k fine...haa..memandangkan post ni pun da bercelaru..da tak rupa post pun..so kat sini..aku nak ucapkan selamat maju jaya kepada rakan2 yg telah berjaya melanjutkan pelajaran ke IPTA,IPTS dan segelintir di FORM 6 atau bahasa hang tuahnya tingkatan 6..haa...aku da tk thu nk taip apa lagi ni...nnt kalau aku da ada idea yg lebih bernas..aku post lg k..bye..selamat membaca..assalamualaikum :)