kawan-kawan saya yang manja ^_^

Thursday, December 29, 2011

kursus 6 jam yang memenatkan

hmm..arini aku menjalani kursus motosikal...semalam kereta...pehhh...penat gila..bukan pnt ape..pnt menunggu..katanya start kursu tu kul 8 or 8.30...sekali amek kau..10.30 bru start..
tak ke berasap buntut duduk kat kerusi tu...nasib baik la sejuk..ber air-cond..daptla jugak aku tido..hoho...tapi bukan aku sorg je k yg tido..ramai lagi..ada yg masuk bilik kursus tu terus tidur pun ada...padahal nama tak dipanggil lg tu...haha..ngantuk sgt la tu agknya..

aku mmg dari rumah da ngntk..tk ckup tido rasanya..tapi aku da set da kat mind aku...tak mungkin start kul 8 or 8.30 ni kalau gayanya cam ni...ramai gila woo org...nk thumbprint lagi..so korg nak thu ape aku buat??aku sampai2 je...isi borang kursus untuk motor...then...diri jap kat dalam tu..pastu cgu pggl masuk bilik lagi satu...aku terus serbu kerusi..duduk..then pandang kiri kanan...depan belakang..terus landing kepala kat meja...pehh..terbaik bro..ngntk nak mampuih..hoho..sorry kasar sikit bahasa...tapi mmg...tk tipu...da la boring kne tggu lama2 kan..so tk slh buangkan rasa boring tu dgn tidur :3

haa...pastu...dalam pukul 10.30 cam tu...kursus pun bermula...rasanya tak pyh la kot cter perjalan kursus tu kan...kang panjang lebar aku taip..korg bukan baca pun..haha..nth2 post ni pun baca skli imbas je :P
so...aku pendek kan jela ek..overall..bg aku okay la..best..cgu nya kelakar..buat lawak tak abes2..sampai kan kadang2 tk thu bnde yg dia ckp tu serius ke tak..betul ke tak..haha...aku dgr je..

okayyyy..abes kursus 1 jam setengah tadi..sekarang ada lagi 4 jam setengah...ktorg didedahkan pasal motor la..laluan2 yg dilalui masa ujian..owh ye...buakn straight 4 jam setnagah tau..byk rehat..haha..okay sambung...pastu cgu terangkan la sikit(banyak sebenarnya) tentang ujian amali nanti..peh..byk betul peraturan kne ikut..wat slh sikit..fail serta-merta..
langgar pembahagi jalan...fail serta-merta...kaki TERpijak tanah..fail serta-merta..berhenti melebihi garisan kuning..fail serta-merta...senang ckp..mcm cgu tu kata tadi... "jgn risau..korg sume FAIL dlm tgn" ktorg sume pun "-.-"
okayyy...da abes sume...g rehat..solat..then makan..
lastly..tggu giliran untuk logout nama ktorg..okay..sekian saja dari aku..selamat membaca..
salam :)

Wednesday, December 28, 2011

Saturday, December 24, 2011

gunting

emmm...hari ni aku g gunting rambut...uuu...setelah sekian lama kan tak guntinggg...rambut pun jadi tebal...bukan panjang tau..tu yg aku pelik tu...uishhh...panas gila..
so...arini jugak aku g gunting rambut....
em...okay ngn mak aku pun g la kedai gunting rambut...alamak ai...penuh laaa...
first kedai je dia ckp lama lagi..klw lama dorg tu mmg makan masa 1 jam la nk tggu..hoho...tkpelah...ktorg pun berganjak ke tempat lain..
yg ni pun kena tggu..tp tkdelah lama sgt..setengah jam mcm tu...so okaylah...
pendek kan citer....

skrg giliran aku pulak..aku pelik jugak..asal lambat sgt gunting rambut kat kedai ni..
upenye bila aku usha sana sini...ada sorang je barber =.=
patut lerrr...emm...k...giliran aku..
abg tu tnye.."nak style cam ne?" aku pun ckp la.."jgn pendek la..bg smart" haha...mcm2 aku ni..abg tu pun kata "bg fashion la ek?" aku reply "ok gak tu" aku pun da lama tak gunting cam tu..haha...
selama ni skola je kan..so kali ni nak cuba la jugak style2 ni..

so..gunting punya gunting..akhirnya siappp...
lama la jugak..siap cuci sume 50 minit...pehhhh...berpeluh punggung duduk..haha
okaylahh..sampai cni je..peace yoo :D
salam

Thursday, December 22, 2011

tolong boleh?

hmm..korg...tolong aku boleh..tolong aku tenangkan hati aku ni..byk cara dah aku wat nak tenangkan hati but still...sama je...aku pun tk thu apa masalah kat aku ni...dari smlm..tak tenang je rasa..
walaupun aku thu ape sbb nye (tapi tk pasti betul ke tak)..tapi tk kn la sebab bnde kecik tu je aku da mcm ni kan...kalau la ada insan yg boleh tolong aku ni kan bagus..Ya Allah..tolong tenangkan hati hambu ini daripada terlalu byk memikirkan perkara yg remeh-temehe..bnde tak penting tu sume..fikirkan diri sendiri je lagi bagus kan so...watek watpeace...selamt tinggal..
tu je...bye

...

okay..semalam aku tak tahu apesal aku lain mcm sangat..lain yg mcm mana??korg fikirla sendiri ye..
sorry aku malas nak bgthu..hmm...
semalam kepala sakit yg termat sangat..igtkan bolehlah reda kan sakit kepala ke ape kan..tp makin teruk pulak...
tkpelah..salah aku jugak :')
haa...haihh..tk baik lg kpla saya ni...cepatla baik...
smlm tido pun tk lena..aiyoo...ok tu je..bye

Wednesday, December 21, 2011

Alhamdulillah :)

hari ni kan..korg nk thu tak...pehhh...aku..aku..aku..aku...
aku..da buat pengakuan berani..tapi tak mati la...maybe pengsan je kot haha...
tk phm??sorry...update tgh mlm kan...mmg tk demasa nak betulkan ayat...skli tulis..terus jln..tanpa edit haha...

okay..sambung cerita...haaa..aku ada post kan pasal gadis tu..korg thu tak ni??cam tk thu je =.=
tk thu..g baca dulu post yg kat bawah tu kay...tk jauh pun..scroll sikit je da jmpe da...tk nak jugak??terpulanglah kat korg hehe....
btw...aku terus jela ek...nk berbunga malam2 ni kang jadi lain lak...nak berbunga tkut jadi buah lak..okay tak lawak..
haa..aku..aku..aku..okay..aku da start daaa... bismillahirahmanirahim...
haaa..aku da gthu diaaa...okay da...
gthu ape??tk thu lg??baca post bawah haha..tk nk gthu :P

peh..perasaan segan tu masih melekat kat hati aku ni haa...klw lah blh tnjuk kat korg kan...
tp tkpe..segan2 pun at least aku da meluahkan..ecehhh..poyo gila..haha
emm...aku tk pasti ape reaction dy time tu...tp for sure terkejut la kan..yelah..sape tk trkrjut kan... :)
tp tkpe..aku tggu jawapan dari dia..and aku reda... :)
klw jawapannya "ya"..Alhamdulillah...tapi kalau jawapannya sebaliknya...saya terima dgn reda ye awak :)

insyaAllah...okaylah sume..kte jumpa di lain post ye...peace kacang pis..salam
p/s:awakkk lagi :D

Tuesday, December 20, 2011

hehe :)

haaa...aku tk thu nape aku nak update blog aku ni..tp..nth..tgn gatal nak menaip so..update jelaa..klw korg nak baca..baca je la ek..tk nk tkpe :)

owh...i dun know..i feel so happy today.. :)
emmm..tk thu nak describe cam ne..tapi tu la..happy la hehe...nk gthu kat sini..lol..open sgt..so..biar jelaa kot perasaan happy terpendam dlm jiwa aku hehe
haihh..tp btul jgk laa..bila tgk org ada gf/bf msti kita rasa nak ada jugak kann..
tapi nthlaa..aku bukan tk nak..tipu la kan klw tk nak..
yelahh..mcm org ckp..belum ada rezeki..hehe..ada juga org ckp..."mana tak de nye...g la cari..bnde tk kn dtg klw tidak dicari"...aku tk igt sape ckp kat aku tu...tp aku still igt dy ckp cm tu..

hmmm...aku bkn tk nk cari..nak..tapi aku tkut bertepuk sebelah tangan nnt..tak berbunyi tahu tak??
pedih woo rsenye...korg pnh rasa tak??aku prnh..sbb tu ckp cm tu..
cam ne pun..aku akan cuba..hehe..insyaAllah da jumpa da sape gadis tu..hoho
tp tk kan nak mention kat sini pulak kan..kang segan gadis tu nnt :)
i am not sure whether dy thu ke tak ni..tp aku hrp dia thu la bahawa dia la yg aku mksdkan lepas dy baca entry ni :)

haa...aku da buat pengakuan berani ni...harap2 la kedua2 tangan aku ni bertepuk ye...hehe

P/s: awakkk.. :D

okay...salam...byee ^_^

Saturday, December 17, 2011

lulus

alhamdullillah..tgh hari tadi aku da menjalani ujian undang2 jalan raya berkomputer...
uishh..cuka jugak laa sebelum nak amek tu..haha...bukan ape...kebanyakan yg kuar dari test room tu byk yg tak lulus...aku pun mula gabra tk tentu pasal..terketar sana sini...
da la nak tggu giliran punya la lama..sabar je la kan =.=

dtg kul 10..kul 12 lbh baru blh amek..da la berdiri..klw duduk tkpe...haha
dua jam lebih tu berdiri..da naik keras kepala lutu aku ni haaa
last2...tggu punya tggu...akhirnya...
"Muhammad Ezzatul Syafiq" aku pun..."yeayyy" tapi dalam hati jelaaa..
da scan card and thumbprint sume..dapat la kertas amende tah..
then..igtkan da blh masuk..skli.."duduk dulu ye dik..tak de pc kosong"
adoiyaiii...kne diri lagi...bru nak duduk kat dlm tu =.=
nasib baik kakak tu senyum..so aku pun..senyum balik la...(senyum dgn penuh kecewa)
okayy..dalam 5-7 minit tu baru la aku blh amek...

haaa..okay..skrg da ada dlm bilik ujian atau bahasa omputihnya test room..hoho
aku dpt pc 1..haha..(tu pun kne bgthu ke)
okayyy..soalan mula2 sng je..okaylahh alhamdulillah betul sume
bila da masuk bahagian yang ada 50 soalan tu..mula la tgn aku ni..nak tekan mouse pun tk mmpu...haha..bodoh kan..tp mmg btul..aku siap kne tekan guna dua tangan =.=
tp tk dela sume soalan aku cam tu...da soalan ke-10 cam tu da biasa da hehe
okay..bila da sampai ke soalan 50..perasaan cuak tu dtg balik...adoiyaiii...
so aku pun semak...ceh...konon..bukan semak pun..tekan2 no soalan je..haha..then terus klik kat keputusan tu..tggu 1 saat thennn...*tinggg... (tkde pun bunyi tinnggg tu)
aku lulus :)
loga terus den hehe...dpt 47..okayla tu kan..tp ada yg dpt 49...50 pun ada...hoho..hebat betul mereka kan...tp syukurlaa..aku da lulus da kira baik la kan..sebab ada ni amek test 3 kali bru lulus...so aku bersyukur sgt :)
owh ye..saje nak share..tk nk thu korg akan thu jugak sbb korg akan baca bnde ni..hehehehe (perasan je)
aku wat ujian tu lebih kurang....rasanya tk lebih tk kurang...emm2...12 minit 42 saat :)

okaylah sume...selamat membaca..peace kacang pis ^_^V

Tuesday, December 13, 2011

kelas

hmm...kelas...simple je tajuk post aku kali ni..hehe
alaa..malas nak tulis panjang2...tjuk je pun kannn
so...post aku kalini mmg berkaitan ngn kelas...korg msti da pk mcm2 kan kelas ape la aku mksd ka..kelas memasak la..menjahit la...kelas ape lagi ada??haa..kelas muzik laa...kan..kan.(padahal tak pun...lol) :D
=.= okay...kelas yg aku mksdkan tu ialah kelas memandu...yeayyy...esok bermulalah kelas memandu aku atau ckp omputih nye driving class...
excited tuuu...tapi pada masa yg sama takut gak..yelahhh..first time kannn...
tapi tkpela...cuak tak cuak..takut tak takut..aku nak masuk jugakk..cepat aku masuk cepatlah aku dpt lesen..hehe... #berangan tgh memandu laju2..cilok sana cilok sini :D

huuu...pagi2 da kne bangun...siap2...katanya esok kelas start kul 8 sampai 4 lebih cam tu..
lama jugak ek..aku igtkan kejap je...tgh hari da balik..haha...
tapi tk kisahlaa..masuk jee...belajar jee... :)
haa...aku tahu mesti ramai yang da masuk driving class kannn...aku tahu...
yg da ada lesen pun ramai kan..tkpe2..jap lagi aku jadi cam korg2 yg da ada lesen jugak ye...hehe :D

haa..okaylahh...aku tk nk bebel panjang...papehal pun..korg doakan aku berjaya je nnt :)
papai...selamat membaca..salam ^_^

Friday, December 9, 2011

Cuti-cuti Malaysia

hye sume...aritu aku ada gthu korg kan aku nak g cameron highland kan?itu pun klw yg abca blog aku ni la..hehe...haa...kali ni aku nak share la sedikit pngalaman kat sana...tapi aku rasa..ramai kot da thu ape ada kat cameron highland tu kan...bila sebut cameron highland tu..mesti sume fikir teh dan strawberi kan..haha..thu da..jgn tipu :P
tapi mmg betul pun =.=
ape je lg nak pk kan klw kat sana..haha...btw...g sana best!!haha..
bukan sebab ape..best sebab cuacanya nyaman abes la..sejuk je...klw la kat putrajaya ni mcm kat cameron higland kan bagus...tk de la aku asyik bukak air-cond je =.=

haa...dah laa..tk nak bebel panjang..meh aku share beberapa gmbar...haha...ckp cam banyak...tapi ada tiga je LOL..jap ek...internet ni lmbt ckit.....so lambat la sikit uploadnyaaa...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
siap punnnn... =.=


huuu..sejuk gila woo kat sini...tu yg siap ber-sweater tu :P
(lol...kualiti gambar very bad =.=)

haaa..cantik kan ladang teh ni...korang nampak tak kabus tu??lawa kan..cantik kan...awesome kan
hihihi

haaa....korg mesti terliur kan tgk semua strawberry ni...hehehe..nak??da abes da..kui3

oklah..tu je la tiga gmbar yg aku nyatakan td..nk tgk yg lain??kat fb aku da upload sikit..pi la tgk ye :)
selamat membaca!!

Wednesday, December 7, 2011

bercuti ^_^

haaa...hari ini 7 Disember 2011..aku nak g jalan2..hehe..saje je nak gthu :P
nak g cameron highland :D
last aku pergi pun tk igt bila..2005 or 2006 kot =.=
uuu...lama tak g bercuti ngn family sbnrnya...yelah...aku kan tahun ni sibuk ngn SPM n adik aku pula PMR..so masa pun tkde la kan...
masa sume digunakan untuk belajar...HAHAHA....poyo je :P
so lepas SPM ni...aku klw blh nak qada' masa jalan-jalan aku tu..hehe

aku kat sana 2 hari je...cukupla tu kan...
aku mula2 da plan nak g sana ank shopping2 pakaian sume .tapi mak aku kata.."kat sana nak shopping ape?shopping buah ngn sayur blhla..owh ngn teh sekali...nak?..kita g sana nak jln2 je..hirup udara segar kat sana" aku pun "ye ye..udara segar~ =.="
LOL..aku lupa..kat cameron tu apa je ada kan...buah ngn sayur je sana-sini..
then.aku tarik balik la impian aku tu T.T
so g sana jalan2 jela ek...okla..blhla daripada terperuk je kat rumah..online..main game..dan begitulah seterusnya...haha...tu jela rutin aku skrg.. :P
ada yg cadangkan aku suh cari keje...bkn tk nak..nnt jadual harian aku penuh..ecehh xD

oklahhh kawan2...doakan ktorg sume selamat pergi dan balik ye...insyaAllah :)
bye sume...

P/s:klw sesiapa nak kirim pape...gthu ek..(tapi tak thu blh dpt ke tak..hehe)
peace ^_^v

Wednesday, November 30, 2011

TAMAT SUDAH SPM :)

Alhamdulillah...tanggal 30 november 2011 merupakan tarikh tamatnya spm buat pelajar2 yang amek biologi.. :D
yeayyy...abes pun..hehe...haa...setelah 2 minggu lebih ktorg bertungkus lumus...akhirnya tamat jugak perjuagan ktorg setelah 5 tahun bersekolah menengah..
berbaloi la...
tadi lepas je kertas paper 3 bio dikutip..haa...aku menarik nafas paling dalam haha....
lega da abes spm...tapi still..ada takut jugak..takut tggu result..hehe
ala..biasalah tu kan..tapi cam ne pun..skrg berdoa dan bertawakal kepada Allah..
kepada pelajar tingkatan 5 yang da abes spm arini or sebelum2 ni...tahniah diucapkan sbb da tamat jawab semua paper...
yang belum lagi tu...teruskan perjuangan korg...chill2 je :)
jgn terganggu ngn ktorg yg da abes ni pulak ye..hehehe
aku doakan korg berjaya dan dpt jawab soalan dgn baik..

Alhamdulillah..tu je la yg aku blh ckp skrg..sebab lega sgt da abes...
korg dokan aku berjaya ye...dpt straight A's SPM...aminnn..
okay...sampai sini je la kot...jumpa di lain post..bye :)

Friday, November 11, 2011

MAJLIS RESTU SMKPP8(1)

hari ini..tanggal 11/11/11...cantik kan tarikh ni..hehe
tarikh ni merupakan tarikh yang sangat bermakna buat pelajar2 tigkatan 5 dan 6 atas khususnya pelajar-pelajar sekolah menengah kebangsaan putrajaya presint 8(1)...
hari berlansgsungya majlis restu...
korang tahu jela kan kalau majlis restu tu macam mana...mesti ada saat2 yang menyayat hati..hehe
mula2...ktorg budak2 laki ni bajet la tak nak menangis kan..tapi biala tgk member2 sume da menitis air mata...tak leh nak tahan..part paling sedih bila face to face dengan cikgu n kawan2..rasa banyak betul dosa bila mntk maaf ngn cikgu2 n kawan2...
bila sorg da nangis..tbe2 merebak pula aura nak menangis ni...
Alhamdulillah majlis restu tahun ni berjalan dengan lancar...
akhir kata..
thank you,teachers..please forgive us,teachers..please bless our knowledge,teachers...please pray for our success,teachers...SPM straight A+,teachers... :)


p/s : doakan kami semua ye..doakan kejayaan kami..thank you semua <3 :)

Saturday, October 15, 2011

countdown !! :D

hmmm..aku rasa korg pun da thu kan bila baca tajuk ni...
klw tk thu meh aku ckp..emm...beberapa hari je lagi nak SPM...hoho
tak sabar ada...takut ckitlaaa...tp yg penting aku nak wat yg terbaik dulu...
then..nak dpt perfect score...aminnnn...korg tlg doakan aku yee....hehe xD
emm...bila tgk jadual SPM je npk cam kejap je...tp bila belek2..upenye dua minggu exam...haha
lama ke??ok la tu kot...tp yg best nye..ada gap...mksd aku.ada cuti mse tgh exam tu...so...smpat la kot nak ulangkaji beberapa tajuk lagi yg lemah..hehe

uuu...tk sabar la seyh nak abes skola...nnt pas skola...jln sana sini..kuar sana sini...hehe
aiyoyo...best2...tp ape pun...jgn pk kan bnde2 tu dulu..SPM dulu :P
so...buat sape2 yg tk thu or saje2 tk nk amek tahu...meh aku bgthu..SPM bermula 14 NOVEMBER 2011 hingga 30 NOVEMBER 2011..ni bg pelajar3 yg amek pure science and 9 subjek je :)
yg lain aku tk amek thu sgt..hehe
haaa...memandangkan tarikh 14 NOVEMBER 2011 tu da makin dekat...so..kne kurang2 kan la ber-fb untuk beberapa ketika..haha..ckp je lebih aku ni..pdhl...hampir ari2 online :P
haaa...okla...bubye sume...take care

p/s:semoga rakan sekelas ku cepat sembuh...kawannn...cepat2 la sembuh ek...nak spm ni..aku
doakan aku cepat2 dtg skola ye...take care... :)

Saturday, October 8, 2011

jom cek telefon bimbit kita :)

haluuu sume.. :)
kali ni aku nak share kat korg...teknik mengesan kualiti telefon bimbit..hehe
tp ni untuk telefon bimbit jela...kalau telefon rumah aku tk tahu blh ke tak..hehe...oke tak lawak..
haaaa...ni la cara-caranya..SELAMAT MENCUBA!! :)

Jom Check ke'ORIGINAL'an Handphone Korang semua
Sila lah type kat Handphone *#06#
Then akan keluar IMEI [ International Mobile Equipment Identity]
Semak nombor IMEI handphone korang di kedudukan 7 dan 8
Contoh : 358671017470743
Tengok kedudukan ke dan ialah ******04*******

Utk semak ori ke x handfon tu...let's check it out:
02 or 20 : dari China = LOW QUALITY
08 or 80 : dari Germany = FAIR QUALITY
01 or 10 : dari Finland = VERY GOOD
00 or 03 or 04 : dari kilang asal handphone = BEST MOBILE QUALITY
14 : dari azerbaijan = VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH

Friday, September 30, 2011

FORM 3 STUDENTS!! :)




post kali ni aku nak tujukan khas untuk pelajar2 tingkatan 3 yang bakal menduduki Peperiksaan Menengah Rendah (PMR) pada minggu hadapan..hari selasa...
di kesempatan ni...aku nak ucapkan selamat maju jaya kepada pelajar tingkatan 3 di Malaysia dan pelajar2 form 3 SMK PUTRAJAYA PRESINT 8(1)...pmr nnt jawab betul2 k...
aku bukan nak cakap besar ke ape..tapi pmr mmg tak susah..nak ckp sng pun...tk de la sng sgt..tp tk susah la...sllunya org ckp...klw trial da dpt 5A ke atas dpt 8A kan...aku setuju ngn statement tu...buktinya da berlaku kat kawan2 aku :)
so..korg tk perlulah risau sgt ok pmr ni..insyaAllah blh...asl kan belajar..hehe..(aku ckp mcm aku ni belajar sangat :P)
kat sini aku nk bg beberapa tips la untuk korg...tapi klw rasa tk berguna..tk perlu la ikut k..hehe
ok..first...pas korg dpt soalan nnt..jgn panic...wat lek je...baca doa penerang hati..
then...belek2 soalan tp jgn baca soalan dulu...
ok...pastu...da abes belek..bru start menjawab..oh ye..muka tu jgn masam2 tau..walaupun soalan tu susah..wat lek je...senyum selebar mungkin...hehe...
tapi klw tk membantu...korg tidur la dulu dlm 5 minit...igt!! 5 minit je...pastu bngun..jawab soalan...jangan tidur sampai tinggal 5 minit...naya la korang..haha
klw tk blh jgk..korg korg hentam je la...haha...tp igt..jgn tinggal kan satu pun tmpt kosong... mana la thu jwpn yg korg hentam tu betul ke...lagi objektif...klw tk thu sgt..pejam mata...then hitam kan jela mana yg korg rasa betul..insyaAllah betul hehe :)

okla...aku rasa sampai cni je wat masa ni...pape pun..aku doakan korg sume dpt keputusan yg cemerlang..semoga dpt STRAIGHT A'S...aminnn :)
salam..

Saturday, September 24, 2011

MERDEKA RAYA 2011

Alhamdullillah...hari ini 23.09.2011 skola ku... SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PUTRAJAYA PRESINT 8(1) telah mengadakan sambutan MERDEKA RAYA..sangat meriah :)

ni antara gambar yg blh aku share :)
amacam..meriah takk :)

haaa..ni gambar kelas aku pulakkk..
tapi ada tiga orang lagi tak ada...atai..balqis ngn yus :(

haa..aku nak share lagi la gambar...ni pulak xD
ada macam TUNKU ABDUL RAHMAN tak?? :D

ni pula putera-putera kelas 5 Sains Tulen :)
hensem tak xD
and this puteri-puteri kelas 5 Sains Tulen :)
cun tak xD

pape pun...aku sgt hepi dgn sambutan merdeka raya ni...
oklahh...sampai cni je...salam sume :)

p/s:sedihnye...next year da tk dpt nak sambut majlis hari raya kat skola.. :(

Tuesday, September 20, 2011

Trial SPM (PART 2) (TAMAT)

yeayyy...hari ini telah tamatnya trial spm skolah aku :D
physics paper 3 last paper tadi...Alhamdulillah...abes juga trial exam ni...rasa lama betul trial ni..ni belum ikut jadual spm betul ni...lagi lama aku rasa...
tapi macam mana pun...da abes trial ke belum still lom merdeka lagi...sebab spm ada lagi..
lagi sebulan lebih mcm tu je tinggal...uuu...takut tu :D
so..memandangkan majlis merdeka raya kat sekolah aku tk lama lagi kan..aku rasa nak fokus jap la kat bnde ni walaupun tk de ape sbnrnye yg nak difokuskan..haha
harap2 tahun ni best la kan...yelah..bak kata form 5 selalu...last year kannn...kena la meriah n best kan...so...memandangkan aku ni pun form 5...aq pun mengharapkan benda yg sama..
em2...okla...taip banyak pun wat ape kan...tkde benda da nak bgthu..hehe
oklah sume...byeee :)

Thursday, September 15, 2011

burasak dan lepat luih

korg mungkin ada yg pernah makan atau dengar atau pun tk thu langsung nama burasak ni kan...
burasak dan lepat luih ni sejenis makanan yg dibungkus dgn daun pisang...
and makanan ni selalunya...dimakan oleh orang bugis je... :)
BURASAK


LEPAT LUIH

burasak dan lepat luih ni selalunya jumpa time raya je...susah betul nak jumpa kalau bukan time raya... =.= yelah...nak buat benda ni susah...penat pun penat..okla..saje nak share ngn korg...enjoyyy :)

p/s:kalau la dpt makan bnde ni selalu..ahhh..sedap2 :)

Wednesday, September 14, 2011

habis madu sepah dibuang :)

berperibahasa pulak aku kali ni...
tkde...aq tiba2 terfikir pasal peribahasa ni...bila teringatkan hubungan manusia yg kacau-bilau dan huru-hara ni serta penuh dgn bnci-mmbnci
aku rasa korg pun phm ape mksd aku kan..klw tk phm...meh aq phm kan..hehe
sebelum pape..cuba korg amati betul2 ape mksd peribahasa ni..pastu kaitkan ape yg aku ckp kan ni..

manusia...bila da jmpe yg baru..yg lama dibiarkan macam bangkai busuk..yg baru dikejar macam berlian...nampak cam pelik tp tu la lumrah hidup sebagai manusia skrg...namun begitu...tak semua manusia macam tu.cuma segelintir je :)
aku pun kdg2 tk phm...kenapa kne ada org mcm tu...best sgt ke bnci kat org ni...i mean..ape faedah??maaf kpda sape2 yg terasa...ni cuma pertanyaan yg biasa akan kita semua dgr...
maybe sape yg baca entry ni..akan ada yg ckp...
"suka hati akulah nak benci kau...hidup aku...bukan hidup kau","ala...ckp je lebih...nth2 dy pun sama"...tk ckup dgn itu...yg mcm ni pun ada.."kau sape nak jugde2 org..kau tu mcm hebat sgt"
dan maybe mcm mcm ni pun ada..aku kata maybe ok..."bapak menggedik je buat post ni..saje nak hot!" haha..mcm2 pandangan dan pendapat kan...tapi klw ada yg ckp mcm ni "ehh..pleaseee...i tak mcm ni pun okayyy...i cool jerr" Alhamdulillah la.. :)

aku thu...setiap drpd kita ni mesti ada je perasaan tak puas hati la...menyampah la..benci la...n ape2 la kat org lain...tapi igtlah..Allah Maha Berkuasa...Maha Pengampun..korg paham kan maksud aku :)

okla...aku ckp mcm ni bukan sebab aku rasa aku bagus..atau suci ke...tak...aku pun manusia biasa...selalu je buat silap..salah kat org lain...kawan2..ibu bapa...cikgu2..dan sesapa la yg berkenaan..cuma aku harap..kita semua blh jd org yg pemaaf..

okla...renung2 kan...salam :)

Friday, September 9, 2011

Trial SPM (PART 1)

Alhamdulillah...arini da selesai trial untuk subjek2 teras...setakat Alhamdulillah semua okay...
cuma biasa la..agal takut sikit..yelah sebab trial kan...sape tk tkut...tapi klw spm lagi tkut kot..hehe :)
last paper untuk teras td ialah sejarah...boleh tahan la...tk susah tak senang...tapi harap2 sgt dpt A untuk trial ni..korg doakan aku dpt A k :)
klw blh nak dpt straight A's untuk trial ni...yela..sebab aku tk pnh dpt semua A..ada je subjek yg sangkut...so..untuk trial n spm ni nak target semua A la.. :)

next week exam untuk subjek elektif pulak...addmaths..physics..chemistry...and biology...
tggl bape ari je nak cover semua ni..aq harap sempatlah aku nak study semua cuti ni.. :)
okla...aq stop kat cni je..bubye sume...salam :)

p/s:doakan aku untuk trial ni ye...syg korg <3

Wednesday, August 31, 2011

dua hari da raya kan :)

Alhamdulillah...da dua hari kte menyambut hari raya aldifitri...
cam ne hari2 raya korg??cter la sikit..hehe...aq ok la..happy la kan..nama pun raya...tak kan nak kne sedih2 :)
hari pertama raya aq beraya kat umah makcik pakcik aku kat jb..thun ni tk raya kat kampung...saja nak tukar selera...bukan tk suka tau :)
cam bese la..pas solat sunat aidilfitri..balik umah terus makan burasak n lepat luih...bagi yg tk thu ape tu burasak...burasak tu sejenis makanan yg dibungkus ngn daun pisang...orang bugis je yg selalu makan bnde ni :) and benda ni time raya je senang dpt.. ^_^

pas makan2 sume..sesi minta maaf antara keluarga..sedih gak la time ni :')
then ktorg amek gmba...klw sape2 nak tgk gmbar nye...bkk la fb aku k..hehe...tk nk tgk pun tk pr :)
sudah selesai sume...kami sekeluarga balik la ke kampung...kat tampok,benut,johor..
tahun ni tk ramai sgt..sebab ada yg beraya belah sumai..isteri dan ada mkcik aku g umrah..raya keempat baru balik...
malamnya...ktorg main mercun(aku duk umah je..tak main pun...haha...)
bom sana bom sini...aku pelik betul..byk benoh stock mercun pakcik aku beli =.=
hampir 1 jam lebih gak main...
hari pertama sampai situ je la cternye..pnt nk taip pnjg2...
raya keduaaa...
cukup la sampai cni ek..pnt la nak taip...hehe...
bubye sume.. :)

oh ye...teringat pulak masa aku g indon..hehe...ada kat blog ni :)
http://honeykoyuki.blogspot.com/2010/06/jekartah-jekarta.html

Sunday, August 28, 2011

selamt tinggal RAMADHAN :(.

hye kawan2 :)
2 hari aku kat aku kat johor ni pulun kemas umah je...penat gler =.=
yelah...raya kan da nak dekat...
tapi sedih la...kalau raya nak dekat bermakna puasa nak dekat...dan bermakna jugak trial spm semakin hampir =.= takut2..tapi nak tak nak kne tempur jgk trial tu...
untuk masa depan aku jgk :)

btw..korang sume cam ne??da wat persiapan untuk raya??da beli baju raya??klw da warna ape??tema tahun ni warna ape??HAHA byk pulak bertanya aku ni.. :P
aku tahun ni tk thu la nk baju warna ape...esok baru nak g beli..hehe..sebat jela baju warna ape2...aku tk ksh sgt sbb dlm kepala ni pk nak trial jee...(eceh poyo..sepak bontot tu kang baru tahu..haha xD)

klw bulan puasa makan sikit jee...tapi klw raya ni...nafsu makan membuak-buak...tu yg seram tu...harap2 la nafsu makan aku ni tk tggi...klw tak..naik la badan aku ni...taknak2 :D
okla...tak nak celoteh panjang2...cuma ape yg aku harapkan...moga2 puasa aku diberkati oleh Allah S.W.T :)
begitu juga dgn korg..
salam sayang dari aku..bubye...and thanks for reading :)

Thursday, August 25, 2011

okay

hari esok aku da balik ke kampung halaman aku,pontian,johor :)
tak sabar nak raya..tapi "tak sabar" jgk nak trial ni :P
aku terpaksa amik cuti awal...bermakna tk dtg skola esok..hehe...
bukan ape...parents aku tkut jam nanti bila balik pas skola..so ktorg balik awal pagi la...
okay lah..sampai sini je pasal aku balik kampung tu...

p/s:
kawan...aku tak thu knapa kau bnci sgt kat aku...tapi aku nak aku tahu...demi Allah aku tk pnh ada rasa tk suka...menyampah apa lagi benci kat kau...sebab kau masih kawan aku..walaupun kte da tk de pape...cuma satu je aku mintak...tolong doakan aku untuk trial spm aku n spm nnt ek...tu je aq mintak dari kau...walaupun kau benci sgt kat aku...tapi aku nak kau tahu...nama kau tk pnh lekang dalam doa aku...aku sentiasa doa supaya kte berdua dpt baik2 mcm dulu lagi...
tapi tkpelah...klw mmg kau da bnci sgt kat aku...kita pun tk kan jumpa lagi lepas spm ni...mungkin tu yg kau nak kan..n selamt ye kawan...good luck for the trial...salam

Wednesday, August 24, 2011

beberapa result

assalamualaikum kawan2 :)
emmm...arini aku da dpt beberapa result untuk pre-trial ni...alhamdulillah semuanya A...
aq bru dpt addmaths..chemistry ngn bm...lagi 6 subjek tk dpt...harap2 dpt A jgk la...doakan aku la ek...emmm...arini kat skola aq lepak ngn wat skit ulang kaji...yelah..nk trial kan...pehh..naik skola je terus trial T.T

sllunye aku ngn wan n khai arep je yg stay back kat skola...arini ada syiqin lak...haha
tk thu la ape mimpi dy stay back arini...tapi bguslah...dy pun kata nak elak drpd tidur ptg kan :)
pas setengah jam belajar je trus ngntuk...aq ngn perut yg tgh sakit ni...masuk angin kot..lapar~ hee~...terus tidur kan diri...
then...da satu jam tidur...bgun2..tgk kelas kosong...aq g la lepak kat kelas src..dorg lepak situ upenye...sementara menunggu abah aku kol...aq lepak la ngn dorg...
bual punya bual...ayah aku kol...time tu la syiqin nak bukak cter best...haihh...siot betul...
tk dpt lak aq nk join(bukan mengumpat ok ^_^ ) haihh...
tapi tkpela...memandangkan esok ari terakhir aku sekolah(cuti awal) hehe..so aku nak lepak puas esok...hehe...sbb pasni jmpe time naik skola je...(iaitu trial T.T_)

oklaa...sampai cni je coret-coret aku untuk kali ni...

P/s: doakan aku untuk trial ni ye kawan2...
bye...oh you... i miss you :') a lot...ok..bye

Tuesday, August 23, 2011

Friday, August 19, 2011

berbuka di RASA ALAMANDA

semalam aku dan beberapa kawan aku pergi berbuka kat alamanda...tapi kat rasa je la...sbb tmpat lain dah penuh...emm...aq sampai dlm kul 6.15 cam tu...mula2 igtkan aq yg plg awal...umpenye ada lg awal...haha...oney ngn hijaz da smpai...
dorg nak gunting rmbut katanya...pastu aq pun teman la dorg...tp yg gunting nye cume hijaz...
peh tmpt gunting rmbt tu tk nk mahal lagi...gunting je RM32 =.= nak jd ape...
aq yg mula2 pernah pasang niat nak gunting kat situ terus tk jd...yelah...mana taknya...RM32 baiii...mahal gler kan :)

pastu...sambil tggu kawan2 sampai...ktorg lepak dulu...budak perempuan semua da ada kat rasa...tolong book kan tmpt..hehe...then...da sampai sume...ktrog berkumpul la kat tmpt tu...
pehhh....ramai gler la org =.= budak skola aku pun ada...bdak 5PKN ngn budak FORM 2 and beberapa lagi la buka kat situ...
da smpai sume...masing2 belilah makanan..nasib baik la cepat sampai makanan tu...mula2 igtkan nak beli kat teppanyaki tapi semua yg aq nak da abes... T.T sedih betul...last2 gi kat little wok...sng...org pun tak ramai..n lg murah..hehe
jam 7.26 pm....berkumandang la suara azan tv kat rasa tu...aq baca doa pastu teru minum air..
uuhhhh....nikmat dunia nikmat dunia...pas buka sume...ktorg g solat maghrib...
aku..asep ngn arep g smbhyg kat surau bowling...
budak laki lain g kat surau baru...bru aku thu alamanda ada surau baru..nmpk sgt da lama tak pergi =.=
kle thu smbhyg kat sana...sejuk..nyaman je..hehe...tapi kesian la kat dorg...ad yg sampai kne smbhyg maghrib dua kali...hahaha...sebab imamnya tak bertauliah...yelah...org solat maghrib 3 rakaat..tp dy dua rakaat...pastu pakai seluar 3 suku je...sipi2 je nak nmpk lutut...ptut nye da thu nak g solat tu...pakai la kain ke seluar panjg ke ape ke kan...
okay dah...da beres sume...ktorg sume g karaoke..hahaha

ni session plg best+gmpk+kelakar semalam... :D
ktorg sume g situ...menggigil kepala lutut aku bila masuk situ...sejuk gler =.=
masuk2 je terus pilih lagu..macam2 lagu ktorg tibai...indon la..melayu la...english la...dangdut la...korea pun ada tau..haha...dahsyat kan ktorg :)
dorg kat situ sampai 10.05...aq 9.40 da balik...takut umi aku marah lak...hehe

okaylah...selamat membaca sume...maaf dipinta sebab blog aku ni hanya perkataan semata-mata...kurang rajin nak letak gmbar..hehe :)
okla...bye2 ^_^

Tuesday, August 16, 2011

kira-kira guru muda

esok...pre-trial addmaths pulak...pagi2 tu cikgu nak kumpul kan dua kelas...
katanya...nak kelas ktorg ajar kawan2 kelas lagi satu ...huuuu...berat tu...aq sndri tk bape nak phm.ni kan pulak nak ajar org...tp tk pela...take it positive...mana la thu ada berkat nye kan ajar org :)
esok kne la ready mental n physical...haha..mcm teruk sgt ajar org ni kan...apela aku ni =.=
tkde...mana la thu tbe2 tk sihat kan esok..sape thu...so..pape kne la ready ngn pertanyaan walaupun aq tk bape nak ready...mlm ni knela pulun...tp nasib baik la..cikgu da bagi soalan2 nye...hehe...so sng la nak study...
tapi kannnn....asl soalan dy macam.....pehhhh...tgk asnwer scheme pun aq da terkentut-kentut
nak jawab...ni kan pulak klw cikgu tak bagi...mmg babai laaa...
tp okla..dpt la jgk buat...walaupun tk semua...susah sgt =.=
tkpe2...esok kawan2 aku yg arif lagi pakar subjek addmaths ni blh ajar aku.. :)
huuu...ok la kawan2...stop kat cni je...nnt klw ada pape lg..aq share...

p/s:esok pre-trial addmaths..doakan aq la ek..bye sume :)

Sunday, August 14, 2011

esok

uuuu...esok start da start da exam paper yg susah...bkn la susah sbnrnye...cuma tk bape nak senang...
fizik kimia bio addmaths...haha
tak study pape pun lagi ni =.= tkpela...guna kan jela segala ilmu yg masih tggl di dada ni... klw tk thu...ape lg...tembak je la kan,..haha...ala...korg pun msti ada wat pnye.. :P
emm...ari ni aq nak bertolak balik ke putrajaya...
malas betul nak angkat barang..da la berat T.T
emmm...tkpela..mls nak tulis panjang2...saje je isi free time update ni...
aq thu mmg boring blog aq ni.. :)
sori to all readers...ok la

p/s:doakan aq dpt jawab ngn baik masa exam nnt ye...tata :)

Friday, August 12, 2011

agama...

okla..skrg aq nak update lg...still psl pra percubaan..haha...sorila klw post2 aq ni membosankan korg...tp aq tk kira..nak update jgk :P
arini...pra percubaan agama..pehhh soalan dy =.=
korg phm2 jela kan klw aq da ckp cam tu...haha...mmg td aq jwb ape yg ada kat kepala otak aq je...betul ke slh aq tk ksh..asl kan tkde tmpt kosong..hehe
tp alhmdulillah la semuanya oke...mana tk nya..tajuk yg kuar byk...cikgu bg tjunye 1 hari sebelum...
nk baca ape kan =.=
mmg harapan nusa dan bangsa la nak abes kan semua tjuk...aq ape lagi...dpt je tjuk agama tu..letak atas meja...g lepak ngn kawan2..hehehe...
pastu balik umah igt kan nak baca...bajet je...lg truk...tidur terus... :D
mmg terkebil-kebil la aq td nak jwb agama..haha.. "uztazah...jgn mrh ye klw mrkh agama saya tk seperti uztazah harapkan" hehehe :)

okla...perasaan tntg hari ni biasa je...cume haus la...haha..mmg la..nama pun puasa kan.mestilah haus kan...tk sabarnye nak buka...pdhl bru pukul bape (2.39 pm)  haha
okla sume..selamat membaca da selamat berbuka...
salam sayang dari saya untuk anda..hehe

Tuesday, August 9, 2011

sakit tekak

hari ini hari kedua pra percubaan spm...paper bi...hmmm...no comment la pasal paper bi ni...
aq baut sehabis baik td...susah la jgk..tp harap2 dpt la at least A- :)
korg doakan aq ek...

hmm...tp dugaan jugakla nak jwb bi td...tekak sakit...klw ikutkan mmg nak tdo je td..cam nak pitam pun ada time jawab tu...dah la bi paper 1...tabah kan hati je td..tp alhmdulillah sumenye berjalan ngn lancar...
esok plak paper sejarah kertas 2...tp nasib baik struktur je..no essay...hehe...
tp still..kne baca gak =.=
esok klw ikutkan tk nk dtg...tapi...kawan aq sorg ni mntk aq dtg gak..sbb pasal GMS tu la...
klw aq thu aq bg je nota kat setiap sorg...sng ckit keje aq kan...hehe..tp tkpela..berkorban ckit untuk  kawan2 tk slh kan...haha xD

okla...aq chow lu..klw ada pape cter aq nak kongsi..aq update later...papai sume... ^_^

Monday, August 8, 2011

pra percubaan

hari ini bermula la pra percubaan kat skola aq...hari ni pra percubaan kertas bahasa melayu...
cikgu buat soalan karangan bahagian b..rumusan(tanpa pemahaman) dan novel...
Alhamdullilah la blh jwb semua..tapi dpt2 je tgk soalan ape yg keluar..hehe
bukak2 je tgk tajuk karangan...peh...tgk je...aq da mcm @#$%^&...tjuk2 soalan agak tk menggalakkan...=.= last2 aq buat rumusan ngn novel dulu...nasib baik tak susah sangat...rumusan blh thn la susah...main tibai je tadi..nth betul ke tidak aq buat td..novel blh la..average...tulis mana yg igt je..haha

hampir satu jam jgk la aq abeskan masa aq kat novel ngn rumusan...lamakan...haha..nth knpe lama sangat pun aq tk thu...cepat betul masa berlalu...
then..bermulalah masanya untuk aku memerah otak yg telah lama tdak diperah untuk mengarang..=.=
pilih tajuk je da dkt 5-6 minit...haihhh..
last2 aq pun bedal je la..pilih yg aq rasa paling senang walaupun.....
perah punya perah akhirnya berjaya jugak aq siapkan..alhamdulillah...dan kertas pun dihantar...
doa je la byk2...korg doakan aq dpt mrkh tggi ek..hehe...tq <3  :)

okla...ckup sampai cni untuk hari ini..klw smpat esok aq post lg...
ohhh...sebelum aq terlupa...doakan aq untuk esok tau..esok pre-trial for english(paper one)
ok...bye sumeeee ^_^v

Sunday, August 7, 2011

saje saje

emm...skrg da msuk hari ketujuh kte sume berpuasa kan...
cam ne puasa korg??ok??penuh tak...hehe

emm trial da nak dkt...cuak betul laa...haihh..tk raya la jawabnya aq thun ni..naik skola je trus trial
reda jelaa...esok mula la pra-percubaan kat skola aq...cikgu kata kne buat betul2..sebab pengetua nak tgk markah =.= aiyoo..bru nak lepak2 je jwb...biar jela...buat je yg trbaik...
hari ini hari yg agak kelam kabut la bg aq..sebab bangun lambat..nasib baik la tk tertinggal tren...hehe
ni gara2 tdo pas sahur la ni...kan da trlajak...
ayah aq da naik marah da kejut aq yg tk reti2 nak bangun...
pastu bangun2 je da 7.20 pagi...tren kul 8 cam tu...=.=
aq pun trus la bukak ape yg ptut...then trus g mandi...peh...ni la antara mandi aq yg paling laju...
ada la dlm 3-5 minit?tp tk thu la klw ada antara korg yg mandi lg laju dri aq..haha...
yelah..mana tk nya...tren kul 8...aq 7.20 bru nak bgun..mmg la kne siap cepat2 kan..klw tak..alamt babai la tren...
pastu dlm 7.35 aq da siap..then trus gi dapur...tgk2 tk de makanan kat meja...
aq pun pggl la.."umi..tk de sarapan ke?...lapar~"pastu mak aku trus je jawab..."eh kau tk puasa ke arini?"...aq pun gelak sndri..sengal..lupa aq puasa...nasib baik tk teguk air twister kat peti sejuk tu =.= aq pun trus la bergegas ke putrajaya sentral...sampai2 je trus bau arome roti yg amat mengasyikkan...aq dlm hati da ckp mcm2...nasib baik iman kuat...tahan je la..perut da berbunyi da...kul 8 naik tren then....abis cter..hehe...babai sume :D

p/s:da kurang 2 org follower aq...ni mesti sbb blog aq ni bosan...haha..maaf la ye...tk mmpu nak update sllu...k..bye2 :)

Monday, August 1, 2011

bulan ramadhan


alhamdullilah...ari ni semua umat islam seluruh negara akan berpuasa...
tggu pnye tggu akhrinye menjelma jgk bulan ramadhan kan :)
di sini aq nak mengucapkan SELAMAT MENUNAIKAN IBADAT PUASA kepada seluruh umat islam di malaysia...mana2 yg belum ganti tu harap2 ssudah diganti la ye..hehehe
sama2 la kte tingkatkan amal ibadat pada bulan ramadhan yg mulia...
kepada calon2 upsr,pmr,spm dan stpm..marilah kte berdoa dan berhajat agar keputusan peperiksaan kte seperti yg kte harapkan...sbb doa org yg berpuasa dimakbulkan Allah tau..insyaAllah :)
jadi..marilah kte memohon kepada-Nya...

sebelum aku akhiri post aq kali ni...aq memohon maaf kepada rakan-rakan atau sesiapa sahaja atas kesalahan aq selama ni k...semoga amalan kte diberkati Allah..salam :)

Saturday, July 23, 2011

smart partnership programme di sms tuanku munawir (SASER)

kan post yg lepas aq  ada ckp yg skola aq nak anta kte org g saser kan...post kali ni aq nak cter ckit pengalaman aq...sblum tu..alhmdulilah ktrog slmt pergi da balik... :)

ok...ktorg bertolak dlm kul 3 camtu ari ahad...dari skolah...
perjalanan lbh krg 1 jam lebih...jauh la jgk...skola tu agak dalam ckit la...biasalah..asrama kan..mmg sllu kat bahagian dlm2 ckit...
then stlh smpai..ktorg pun diberikan bilik...besar gak la...ktorg dpt blok jebat(warna hijau)
kat sana ada 4 blok...jebat (hijau),kasturi (kuning), lekir (biru) dan tuah (merah)..
then...malamnya...ktorg dibahagikan kelas...setiap kelas lbh kurang 2 or 3 org wakil dri skola ktrog...
tp bkn skola ktorg je buat bench mark...skola lain pun ada..skola dari pahang..aq tk igt ape nama skola tu..
aq partner ngn adam...ktorg masuk kelas 5 Epsilon...
kat sana ada 10 kelas...biar aq sebut kan satu2 ye..hehehe...
alpha, beta, delta, epsilon, gamma, iota, omega, sigma, theta, dan zeta
banyak kan...
aku ringkas kan jelah ek...
mula2 mmg ktorg rasa cm nak balik putra la..yela...tk biasa lg kan..masa tu..maca2 la pk...bosan la apelah..
then..bila da masuk ari kedua dan seterusnya...ktorg da mula rasa seronok... :)
macam2 la ktorg belajar kat sana....walaupun kat sana semua laki...tp aq nmpk..dorg sume mesra je...ra[at..cam adik beradik..mmg best la...masa nak balik pun..ada jgk la rasa sedih nak balik...
tapi paling best aq rasa kat sana ialah masa puasa sunat hari khamis beramai-ramai...bkn ape...yelah...dpt rasa berbuka ramai2 ngn kawan kat saser tu kan...
pastu ari jumaat (hari terakhir) ktorg pergi smbahyang jumaat sama2...bestla..sbelum masuk masjid tu..aq lepak ngn kawan sekelas aq...(besut..amani..os..ngn anwar)
dorg bwk aq makan cendol..ngn cakoi...layan2 hehe :D
then bru g smbhyg jumaat...
kul 3.30 ktorg pun bertolak balik...
pengalaman g saser ni aq tk kn lupakan...best sgt dpt kenal ngn korg especially kawan2 kelas 5 Epsilon
oklah..sebelum tu...aq nak cakap sesuatu

terima kasih kawan-kawan
maafkan kami kawan-kawan
doakan kejayaan kami kawan-kawan
spm kita sama-sama semua A+
aminnn..
salam..bye :)

Sunday, July 17, 2011

saser

haihh...lg bape jam ni..nak kne siap da...
takk..sbnrnye cam ni...aq ngn 13 lg kwn aq akan g ke saser...(sm tuanku munawir..kot) hehe...tk igt..sori klw tersalah eja...
nama program tu smart partnership...ktorg akan berada di sana...5 hari..sampai hari jumaat...
uwahhh...baju2 sume kne siapkannn...serius da mcm nak pegi asrama terus...baju bkn main byk lg..haha..
aq sbnrnye tk ksh sgt duk sana..tp cuma...5 ari =.=
agak lama la gak...tp tkpela...pergi sana pun bkn nak main2..nak belajar(cehh..geli nak mati)
korg doakan la ktorg kat sana sihat walafiat kat sana...
mulai hari esok...bermula lah kehidupan ktorg sebagai pelajar di skola saser tu...
tp bila pk2 balik..best jgk...sbb,,aq kdg2 rindu gak ngn asrama aq dulu..hehe

emm..aq pun tk nk celoteh pnjg...bkn ape...sbb nak kena bersiap da ni...
kang lamabt lak..tk pasal kne tggl dek bas nnt..haha..k la sume...selamat membaca...peace yaww ^.^v

Thursday, July 14, 2011

sukan2

sukan..sukan...sukan...bila la nak abes sukan ni kan...spm da nak dkt..trial jgn ckp la..bape ari je la...sukan tk abes2 lg...tp nasib baik la ari sabtu ni hari sukan...pastu settle sume...
tp untuk post kali ni aku nak cter psl acara yg aq masuk nnt...
hahaha...tk thn aq gelak ble pk balik...

cter nye cam ni...ijai jmpe ktorg...cakap dak laki L1 tk ckop org nak masuk 4x400m...so ijai mntk tlg aq la masuk...aq pon ok je la...(padahal dlm hati....ya Allah..kau berkati la aku)...cuak weyh..da la saingan macammmm....jgn ckpla..da la yg masuk sume mmg atlet...so...redha je la kan...
aq ditakdirkan jd pelari ketiga...okla...
owh...terlupa plak nak gthu...yg masuk 4x400m tu... akmal(pelari pertama)...shafiqh(pelari kedua)...aku(pelari ketiga) dan syazwan(pelari keempat)

peh...masuk2 trek je tgk..kecut perut aq...menggigil kaki aq..haha
nervous nak mati...yelah...kne lari tu..haha...
tp tkpela..aq wat sehabis baik td...walaupun kalah asalkan dpt sumbangkn mata untuk rumah sukan aku,bestari...
pas lari je...gigil satu badan...penat..nak cramp pun ada td...
haiyoo...balik umah je tk pk pape...tanpa tkr baju..trus baring atas katil dan melelapkan mata...ahhhh..leganya...
bangun2 segar badan aku...hehe...da puas tidur kan...
oklah...smapi cni je..papai kawan2 sume :)

Tuesday, July 5, 2011

sukan tara

arini skola aku da start sukan tara...arini rumah yg terlibat rumah sukan aku,bestari dan rumah sukan perdana..
agak trkejut la tbe2 dgr announcement td..tbe2 ada sukan tara...aq da la tk bawak baju rumah sukan =.=
reda jela...kawan aq sorang ni balik terus lepas skola...=.=

pasal perbarisan pulak...adoi..aq tk thu la ape nak jadi ngn rumah sukan aku tahun ni...kedatangan untuk perbarisan pun agak mengecewakan...aq hrp pasni sape2 yg terlibat dlm perbarisan dtg la latihan ye...
ni untuk kebaikan rumah sukan kte jgk..klw nak hrpkan hiasan khemah ngn sukan kecil mcm mana nak menang kan..tol tak??aq pun tk nk la mrh2...cuma klw boleh dtg la ye :)

ok..pasal sukan tara td..bermula ngn lontar peluru...bola besi untuk peserta L1(form 5) seberat 5.40 kg...gila~
berat2...tp agkat jela kan..nak dptkan mata untuk rumah sukan...nasib baik la dpt penuh mata..hehe
pastu...lompat jauh...tk pyh tnye la kan...mmg jauhla aq lompat...haha...da macam ape da...
haa...ni acara paling pnt la aq rasa...100 meter...kambing~...org mcm aq lari...mmg slow abes la...haha
dak lain aq tgk pas lari rilek je..cam tk de ape...aq ni yg da tercungap-cungap...tapi ok jgk la...dpt jgk sumbangkan mata..tu yg paling penting :)

tamatla sukan tara untuk rumah sukan bestari dan perdana hari ini...
okla...bye2 sume..salam ^_^

Sunday, July 3, 2011

kuat kan aku ya Allah

arini macam2 brlaku...macam2 Tuhan uji aku..
kuat kan la aku...kwn2 doakan aq ek...
tak mmpu nak cakap kat cni..

doakan sume nye ok ye...salam

Saturday, July 2, 2011

lari-lari...jual-jual

arini...2 julai 2011 merupakan hari 1murid 1sukan (betul ke tu)
mula2 igtkan nak jalan kaki je...tapi disebabkan dkt je...3km kot...
so lari jela...tp pancit gak...dulu lari untuk fun run...7km...lagi pancit
tp tkpela...cepat sampai skola..cepatla rehat...hehehe
pastu pas lari je...ktorg (aku..asep..musy...sopi...adam...mohvindh)...alhamdulillah la sume berjalan ngn lancar...
sebelum nak set-up brg tu...kelam-kabut gak la...mana tak nye...dgn meja nya tkde...brg2r sume tak ready lagi..haha..mmg majal la...kumpulan lain sume da start jual2 da...ktorg cool je tk wat pape...owh...ngn kumpulan sofea...hehe...

a few minutes later..
sume pun da ready...makanan...da minuman pun dibuka..
ktorg jual...nugget..bebola ketam...wedges...buah jambu...betik...tembikai ngn air soda lemon...
sambutan amat menggalakkan..tk sangka sbnrnye laku jugak makanan ktorg ni..hehe
thnx la kpd sape yg beli makanan kami... :)
sumenye berakhir ngn happy...
 ok la...sampai cni je aq larat nak taip...penat...hehehe...

SPECIAL THANKS TO :
apiz
hijaz
sofea( <3 )
sara(adik adam)
saren
mimi(adik faizie)

sbb korg da tolong ktorg jual2 td :)
thnx sgt

Saturday, June 25, 2011

online and rumah sukan

akhirnye...dpt jgk aq online stlh hmpar dua minggu tk dpt online...
sb cousin aq pnjm broadband...
em...korg sume ape kabar...rse da lama jgk tk update blog aq ni...
em...hari sukan da nak dkt...lbh krg lg 2-3 mggu je...
latihan kawad pun brmula...actually bkn nye kawad pun..cam perbarisan biasa...
cgu nak at least 50 org??mana nak cari lg cikguuu...
tp nasib baik la dak2 kawad da ada...ada la dlm belas2...tk igt bape...
dorg pun aq tgk ok...komitmen baik...klw cam ni  blh la mng rumah sukan aku...hehe
mula2 mmg kesian la tgk dorg berlatih kawad...da la ngn azim...dy mmg agak tegas bab2 kawad ni..
maklumlah...da expert kan...aq pun tk ksh sgt...lgpn dy mmg pro...
klw nak soh aku yg latih...alamat tk jd ape la...
aku basic kawad lgsg tkde...nak bg arahan pun tk de..haha
kpd platun2 bestari...buat la betul2 ek...kasi bestari mng tahun ni... :)

ntuk bola lak...stkt ni da 2 kali lawan..n alhmdulilah dua2 mng... :)
pasni lawan umah putra ngn siber lak...harap2 dpt mng jgk...
saingan mmg hebat2 thun ni...
tk ksh pun sape yg mng thun ni...yg penting enjoy...
ok la korg...bye2 :)

Monday, June 13, 2011

naik cuti

hye sume...sebelum pape...aq nak ucapkan tahniah la kat hazama sebab dpt juara akademi fantasia 9...persembahan hazama mmg terbaik la :D

ok..mula...em...korang sume apa khabar...best naik sekolah??mesti korg da dpt result kan..cam ne??ok tak??
kalau tanya aku...err...blh la...alhamdulillah...setakat ni ok la :)
tapi serius kekok la...bkn kekok ape..kekok nak menulis...padahal baru je seminggu tak menulis...
tapi da kekok daa...
tapi agak sedih la...sebab tiap kali naik skola...sama je keadaan kat skola tu...lgsg tk de perubahan T.T
minggu ni pun agak bz la...sinar pecutan(kelas tambahan) tk de 2 minggu...
so bermakna 2 minggu la tk blaja kann...yeayy :D hehehe

minggu ni jugak ada pelawanan bola antara rumah sukan...
serius cuakkk...mana tak nye..rumah sukan yg lain sume ada pemain2 yg gempak...wakil skola pulak tuuu...
tumah sukan aku??wakil skola ada la sorang...yg lain sume wakil kelas je...
tawakal je la nnt...klw kalah pun tk kisah..sbb ktorg main pun for fun je..
asl kan dpt main... ^_^

okla...sampai sini je post aku untuk kali ni...
owh ye...kawan2...doakan result aku untuk mid-year exam ni ok...
oklah...bye sume..salam :)

Sunday, June 12, 2011

akademi fantasia 9 dan naik sekolah

kurang beberapa minit je...konsert akademi fantasia 9 akan bermula...
korg tk de yg g ke...af akhir tuuu...pasni da tk de lg da...
tp klw baru nak gerak skrg...tk pyh la..kompem tk dpt tgk...sesak gler...(aq rasa la)
tah sape la juara af terakhir ni kan...azri...hazama...lena..or fina?
same2 la kita nantikan ye...

cuti sekolah lak...adoi...lip lap lip lap...esok da naik skola da kan..
buku2 kne kms...nth terbang kemana buku ngn pen2 aku..tadi g tuieyen pun korek je kat celah2 blik...asl ada je pen kat situ aq sebat je la...
naik cuti ni mesti macam2 result dpt...
reda je la...harap2 result aku sume ok...doakan aq ye kawan2...em..ok la...kte jmpe di lain post...
tata..adioss..bye... :)

Friday, June 10, 2011

alhamdulillah..thank God :)

alhamdulillah..dy call aku.. :)
thnx dear...rindu betul suara awakkk..terharu lagi sbnrnye ni..
cam tak caya bila agkat fon..dgr suara awakk.. "hello..bz ke?"
i was like...ahhhh.. :DDD
korg msti pk...tk kn sbb tu je da excited...tapi bg aku..sgt berharga.. :)
walaupun tk lama dpt  berbual ngn dy..dpt dgr suara dy pun da sgt2 brsyukur...
dear...thnx sgt ye...i love you so much <3

Tuesday, June 7, 2011

emm

ya Allah...kau tenangkan la hidup aku...
byk nye dugaan aq cuti ni...dgn demam nye...muntahnyee...mslh lain lagi..
klw la brteusan mcm ni...blh naik gila...tp trme kasih la kat kwn2 aku...tk stop tlg aku..bg semangat kat aku...
klw korg tkde..nth ape jd :'D
okla...ni je mmpu taip..mual je tekak ni...
doakan semua mslh aku berakhir dgn baik ye kawan2...salam...bye

Monday, June 6, 2011

terharu... :P

haha...terkejut aku persembahan hari guru ktorg msuk youtube :P
thank you to adik Insyirah Ismail sbb upload video ni..hehe...nak tgk??tk nk tkpe...
ni haa...

Friday, June 3, 2011

cuti dua minggu

cuti dua minggu ni agak bz jgk laa...
mggu pertama je da ada kls tmbhn...pnt2...tp nasib baiklah pas kls tmbhn tu kuar jln2...ala...g alamanda je...tu je la yg mmpu :)

first movie yg aku tgk...kunfu panda 2...pehh..terbaik laaa....mmg gelak sakan la...jln cter pon best...aq recommend kan sape yg belum tgk lg...p la tgk ye...rugi tk tgk :D
tp aku pelik..
dgr annoucement tiket da abes dijual...tp masuk2 bape kerat je yg tgk..book byk2 tp tak g =.=
kambing betul..
ari selasa tk kuar mana2...sbb dorg tk de plan nak g mana2...so duk umah jela...melahu..study ckit2...tgk tv..online...tu je la kot...
esok nye...tgk pirates of caribbean 3D ...aku tk phm T.T sbb tk tgk yg first second and third movie....tp tk pela...rse berbaloi la jgk kuar....dpt hang out ngn si dia <3
hehe,,,
dan hari khamis tgk xmen first class...ni lg satu cter yg mmg best...tp lg best klw tgk 3D kot...efek2 dy mmg gmpak...lgpn aku tgk free je...ada org blnja...thnx awakkkk :D hehe

pasni tk thu la nk tgk movie ape lak..minggu ni je da pulun 3 movie...pasni tk thula..cam nk tgk lagi...duk umah pon bkn wat pape ponnn...hehe

okla sume...jmpe di lain post ye....salam..byebye :)

Friday, March 18, 2011

cuti

tu la tajuk post aq setelah sekian laama tk di-update blog ni...
emm...tk thu nk letak tajuk ape...
btw...saje nak cter2...korg cuti ni wat ape yek...tk rasa ke bosan gler nam mati =.=
skola lagi bagus kannn....
jumpa kawan2 pon skli je..
da la baru je baik dri demam ni...4 ari...selsema--->sakit kepala--->sakit tekak...
complete set...mmg best la... =,=

cuti ni aq g latihan nasyid je kat skola...
best jgk...walaupun tgh demam...dtg la...tunjukkan komitmen yg baik kat cgu..hehe :D
lgpn...pengenalan lagu baru...peh...sgt slow dan sentimental jgk la...besela...klw da cgu pmpn yg buat mmg la kan...tk de nye rancak2...makan masa 2 3 ari gak nak dpt kan rentak lagu tu..
maklumlah...tk pnh dgr kan...

btw..pertandingan nasyid nye bulan 4 ni...doakan skola aq mng ek...hehe...
cuak  gler...aq tk pnh masuk nasyid...nyanyi2 kat bilik air tu sllu la...
alaa...korg pon sma kan...haha

em...sblum aq tamat kan post aq ni...
kpada yg baca ni...follow2 la ye...
aq tahu blog aq ni tk best tp still...follow tau..hehe
k...papai sume... :)

Sunday, February 13, 2011

11-12 februari 2001

pada hari jumaat dan sabtu...pengawas sekolah smk putrajaya presint 8(1) telah mengadakan satu kem pengawas...
secara personal...aq mmg rasa puas ati sgt dapat join kem pengawas 2 ari yg lepas...
mcm2 aq belajar...terutamanya erti kerjasama dlm kmplan..mcm2 aktiviti yg kapten ngn en jailani bg bg menguji kerjasama kami sume...

ari pertama....
brmula ngn perndaftaran....
then...LDK (Latihan Dalam Kumpulan) pertama pon bermula
ktorg diberikan masa 1 minit untuk mmbntu beberapa kmpulan kecil...
nasib baik la tugas tu dpt diselesaikan ngn cepat...
so...akhirnye...terbntu la kmplan kami..
ahli2 kmplan kami...(13 orang)
lelaki:aku...musy...KP(abg zul ariff),haziq
perempuan:yanie,aisyah,farissa,wana,fatin amni,shia,ainaa,amirah,syahirah
lepas tu...ktorg disuruh bg nama kmplan.. dlm masa 1 mnt jgk =.=
akhrnye...dgn spontan nya...musy pon bg nama kmplan ktorg... LATE COMERS
hehe....smart bukan??
sebelum tu...dlm kem ni...ada 5 kmplan termasuk kmplan aq..
NARUTO..DISIPLIN...BELUM LAGI...KOTAK BISKUT...LATE COMERS
then...lantik ketua...
dorg sume pilih aq...=.= bru nk cadangkan kp yg jd...dorg da plih aq...tp tkpelah...cabaran tu :)
da abes sum ktorg diarah untuk satu barisan panjang...then kira dari 1-69 org
bru xtvt mngira pon da ssh...mcm2 cara ktorg wat nk selesaikan mslh ni..akhrnye...en jailani mmbntu kami..cm mana nk kira...pelik kan...nk kira pon ssh kan...
mse ni bru aq sedar...teamwork lgsg tk de...da selesai sume...

ari kedua(terakhir)
ari ni plg bnyk xtvt...
xtvt  bemula dgn menyenarai item2...
time ni mmg mcm berdebat...masing2 ada pndpt tersendiri...ada yg tk puas ati dgn ni tk puas ati dgn tu...time ni jgk la...ktorg sume berpeluang nak bersuara...
seterusnya...aktiviti ni mcm pelik sikit dan mcm mustahil nk selesaikan...iaitu
setiap kumpulan yg terdiri oleh 13/14 org kne pijak kertas yg bersaiz mahjung...dan pasti kan tk de sorg pon yg tidak berada dlm krtas tu...
satu2 kmplan tersingkir..trmasuk kmplan aq...haha
yg berjaya kmplan kotak biskut je...hebat betul..
dan xtvt terkahir...xtvt ni aq rse xtxvt yg plg ssh...
mata ktorg kne tutup...da kami diarahkan mmbntuk tali spya mnjadi sebuah rectangle dlm masa 15 mnt..
bygkan la...mata kne tutup..pastu kne wat bntuk rectangle..peh..mmg ssh la...percubaan pertama tk mnjdi...then...kapten tnye...nk cbe lg ke tak...ktorg sume jerit dgn pnuh yakin "nakkkk!!!"
ok..ktorg try lgi...hampir brjaya...then..kpten tnye lg...dan jwpn ktorg tetap sama...dan akrnye berjaya juga...alhmdulillah...

pada waktu mlm pula...
setiap wakil ahli kmplan menyuarakan pndpat msg2 tntang kem ini...
sume feedback yg diberikan sgt positif..
pastu...ktorg sume bersurai

diharap semoga kem mcm ni akan diadakan lg...rse mcm tk ckop je 2 ari 1 mlm ni...
okla...semoga korg enjoy baca ye...
salam...bye :)