kawan-kawan saya yang manja ^_^

Wednesday, September 14, 2011

habis madu sepah dibuang :)

berperibahasa pulak aku kali ni...
tkde...aq tiba2 terfikir pasal peribahasa ni...bila teringatkan hubungan manusia yg kacau-bilau dan huru-hara ni serta penuh dgn bnci-mmbnci
aku rasa korg pun phm ape mksd aku kan..klw tk phm...meh aq phm kan..hehe
sebelum pape..cuba korg amati betul2 ape mksd peribahasa ni..pastu kaitkan ape yg aku ckp kan ni..

manusia...bila da jmpe yg baru..yg lama dibiarkan macam bangkai busuk..yg baru dikejar macam berlian...nampak cam pelik tp tu la lumrah hidup sebagai manusia skrg...namun begitu...tak semua manusia macam tu.cuma segelintir je :)
aku pun kdg2 tk phm...kenapa kne ada org mcm tu...best sgt ke bnci kat org ni...i mean..ape faedah??maaf kpda sape2 yg terasa...ni cuma pertanyaan yg biasa akan kita semua dgr...
maybe sape yg baca entry ni..akan ada yg ckp...
"suka hati akulah nak benci kau...hidup aku...bukan hidup kau","ala...ckp je lebih...nth2 dy pun sama"...tk ckup dgn itu...yg mcm ni pun ada.."kau sape nak jugde2 org..kau tu mcm hebat sgt"
dan maybe mcm mcm ni pun ada..aku kata maybe ok..."bapak menggedik je buat post ni..saje nak hot!" haha..mcm2 pandangan dan pendapat kan...tapi klw ada yg ckp mcm ni "ehh..pleaseee...i tak mcm ni pun okayyy...i cool jerr" Alhamdulillah la.. :)

aku thu...setiap drpd kita ni mesti ada je perasaan tak puas hati la...menyampah la..benci la...n ape2 la kat org lain...tapi igtlah..Allah Maha Berkuasa...Maha Pengampun..korg paham kan maksud aku :)

okla...aku ckp mcm ni bukan sebab aku rasa aku bagus..atau suci ke...tak...aku pun manusia biasa...selalu je buat silap..salah kat org lain...kawan2..ibu bapa...cikgu2..dan sesapa la yg berkenaan..cuma aku harap..kita semua blh jd org yg pemaaf..

okla...renung2 kan...salam :)

5 comments:

sha bubiey said...

HAHA yang i ade terase sikit :p
but knp you tulis psl post ni ? pelik ==''

ezzatul syafiq said...

HEHE...sori..tk de niat pun nak kne kan sesapa...saje..tbe2 terfikir :)

TWF ◕‿◕ said...

haha..x sangke ko boleh tulis cam ni gak kan..ape2 pun setiap org ade pendapat...it's not wrong to say our point of view over something...nice post...tp background blog kau serabut ckit la...susah nak bace tulisan..higlight word la senang nak nmpk tulisan ^_^

ezzatul syafiq said...

haha...aku saje je tulis...kaitkan ape yg berlaku skrg...btw thnx...psl background tu mmg serabut =.=
aq sndri susah nak baca..hehe..kk

TWF ◕‿◕ said...

haha..ok2..better now... >,<