kawan-kawan saya yang manja ^_^

Friday, January 13, 2012

borak orang johor ^_^

hoho...best betul...nak tahu sebab ape??hehe..
sebab dapat borak ngn kawan2 aku yg senegeri ngn aku...baru aku tahu..ramai upenye orang johor kat putrajaya ni ek..haa..da kuar da "ek" aku..haha...igt kan aku ngn kawan aku je..fazira..haha...classmate aku pun ada gak upenye =)

so..ktorg borak2 la pasal loghat2 johor yang pelik2 kat fb..mcm2 perkataan ada...aku pun tk berapa tahu sgt..tp klw setakat..ek..gobok..keruk tu biasalah guna..tapi kgd2 tu segan gak sbb dorg tak phm ape aku ckp T.T
contoh la... "weyhhh...tolong keruk kan belakang badan aku boleh?" pastu..dorg ckp "keruk..ape tu?-.-" aiyoo..aku pun cam..."alamak...dorg tk phm la T_T"
so..aku ckp la..keruk tu garu...org johor ckp keruk...lol...dorg gelak..haha..tkpe..aku phm knpe.
ada lagi..korang sebut pemotong kuku ape??sepit kuku kan??ktorg kebanyakannya sebut cepit kuku..haha...tk thu nape blh pelat "s" jadi "c"...tapi tu okay lagi...aku lagi la.. "ketip kuku" haha...nth2 aku je sorg sebut cam tu -.-
al maklumlah..da terbiasa..dari kecik aku sebut "ketip kuku" hehe

haaa...byk lagi sbnrnye...tapi nnt2 la sambung hehe..
so..bila pindah sini (putrajaya) aku kne biasa kan la ckp style sini...tp yg "ek" tu mmg tk blh hlg dari bibir manis ku ini haha...ramai pelik knpe klw aku ckp msti ada "ek"
tapi klw yg da biasa dgr atau ckp tu maybe tk ksh kan...

haa...okay la sume...nnt kita jumpa di lain post ye..

selamat membaca!

p/s:sekarang tgh belajar ckp loghat perlis pulak...ada kawan yg baik hati nak ajar..hehe..thnx cikgu..a word a day..okayla tu kann...owhh..aku bru belajar..habaq=bgthu n muak=cemuih..
esok tk thu ape lagi...klah..bye :)

5 comments:

sabry oppa said...

hahaha... nice~~

CiK HaLiA said...

hahaha...
org ganu panggil pemotong kuku
ngacik kuku...
keruk 2 org ganu gune gop...
hahahah

Fea Sakura said...

rajin betul kau promote johor kat blog kau skang ni ea..
rindu johor ke?
hehe..

ezzatul syafiq said...

hehe..saje je...
mestilah rindu...tanah tumpah air aku tu.. xD

hawiz said...

org klate pggil kepik kuku,..hihihi