kawan-kawan saya yang manja ^_^

Sunday, January 22, 2012

merisik...bertunang

asslamualikum kawan2 :)

semalam aku n family g kedah teman cousin aku yang nak bertunang kat sana...
awal2 pagi lagi ktorg da bertolak..dlm kul 4 pagi cam tu -.-
aiyoo..ngntuk betul..
pastu mak aku pulak suruh mandi...pehhh..gigil2 aku masuk bilik air..tu belum kne air lagi -.-'
then..mandi je la kan..klw tak...mmg bau cam ape da nnt kat kereta..
then..pas mandi sume..blablablabla..ktorg pun bertolak l ke kedah

ktorg bertolak dlm kul 4 pagi..then sampai dalam kul 9.30 cam tu...korg kira la sendiri ek bape jam :)
ohh lupa nak ckp..nama temapt yang ktorg g tu..namanya bandar laguna merbok..korg tahu tak?
kalau org kedah mesti tahu punya kan..actually aku bru dua kali g bandar laguna ni..
haa..okaylahh..sampai2 sana...ktorg pun bawaklah masuk dulang2 meminang tu sume..
and then pakcik aku pun mula berucap dua tiga empat kata..begitu juga pihak sebelah sana..

tapi dorg ckp lama sgt laa...aku yg tggu ni da kelaparan hehe...geram je tgk makanan depan mata tu..cam nak amek je..tapi tak kan nak wat mcm tu kan -.-
okaylah..pas cakap2 tu sume...acara menyarungkan cincin pada kak lina(tunang cousin aku)

aku pendek kan cerita jela ek...
pas acara tu sume..ktorg makan2..then..sesi tukar dulang..then balik..
ktorg balik pas mahgrib..then sampai dlm kul 2 pagi cam tu la..aiyaa..ngantuk amat...igtkan kan sampai umah tu nk online ke ape...yelah..sebab da puas da tidur kat kereta kan..sekali masuk bilik tgk katil..mata ni terus layu..hehe..so ape lagi..terbatal la niat aku untuk online -.-
haa..
okaylah..aku benti sampai sini je..
selamat membaca! :)

p\s:bila tgk org bertunang ni..terasa nak mcm tu jugak..haha..berangan je lebih aku ni...okay da..bye :D

3 comments:

CekbOlat-bOlat said...

heheh.. itu Sg.Petani la weh.. laguna merbok =)

aku ingt ko brtnang.. melepas aku..haha

ezzatul syafiq said...

aku bertunang?awal lagi la..calon pun tak de ni :p haha

Fea Sakura said...

ececeh.. kau ni, result pun ta keluar lg.. na tunang senang je syafiq.. kau cari girlfriend, kau tanye die na kawen dgn kau ta? if die jwb na mean automatic korg da bole dianggap b'tunang tau.. rombongan meminang, cincin sume just adat kite..^^