kawan-kawan saya yang manja ^_^

Thursday, January 26, 2012

accelerator..brake..gear..clutch

owh yeah...hari ni first class aku..alahaiii...susah jugak ye...
mula2 cikgu ajar cam ne nak masuk gear..1..2..3..4 and reverse..
best jgk main tukar2 gear tu ek..aku pun buat la cam pandai hehe...tapi clutch nya keras betul..
abes kuat aku tekan haha..nasib tak rosak je clutch tu..

okay..da abes belajar pasal gear...belajar naik bukit lak..hoho...part ni tak dela susah sgt (berlagak) haha..tapi masalahnya..byk betul step nak igt...free kan gear la..tarik handbreak la..
handbreak nyea plak..klw sng tarik tk pe gak..ni kne guna semua kekuatan aku haha..tapi okaylah..bila da lama2 tu..da biasa da..
okay..aku nk tnye korang yg tgh belajar atau yg dpt lesen..korang bape kali mati enjin ek hehe..
aku?tkpelah..segan nk jawab hoho..tapi mati tu adalah..sebab tk balance minyak ngn clutch...kaki tu asyik nak lepas je clutch tu...bengang betul eden.. -.-
nasib baik cikgu tu sabar je ngn aku..al maklumlah..tk pnh bwk kereta hehe..
selama ni bawak kereta kat arcade je..aku igtkan sama je mcm main game daytona kat arcade tu..hehe.. :P
mana ada fikir nak balance kan cltuch ngn minyak tu...
main tekan minyak je..haha...so..bila dpt kereta betul..nahhh..amek kau..mati2 enjin.. -.-

okay...da abes bukit tu..masuk jalan raya pulak..haa..ni best..hehe..aku suka betul drive kat jalan raya...tapi yg tak best nya..sebab drive manual la..mati enjin jgn ckp..ada lah jugak..hehe..tp tk nk la bgthu kan bape kali..kes yg sama..tk balance clutch ngn minyak.. -.-
tapi nasib baik la..selamat sampai jugak drive balik ke rumah..hehe...jalan nak ke rumah senang sbb putrajaya kan..jalan mana sibuk...so..tenang je bawak kereta hehe...
okaylah...

sampai di sini je
selamat membaca!
asslamualaikum =)

P/s:pas ni kne lebih fokus..doakan aku supaya cepat belajar dan cepat2 dpt lesen..hehe..nnt sng la kita nak jumpa kan #yeye je..(hoho) :D

3 comments:

Si Gadis said...

mcm ssah je amek lesen nie. hehe

ezzatul syafiq said...

susah jgk la mula2..tp da bese nnt sng :)

Si Gadis said...

kalau ada auto kan best.haha